Megmutatta a vajdasági bérgyilkos, hogyan ölt a Szilas-pataknál

Dér Csaba, takarva
Vágólapra másolva!
Hajnali találkozóra érkezett az a 49 éves ingatlanközvetítéssel foglalkozó vállalkozó a Pólus Center mögött lévő Szilas-patakhoz, akinek tavaly ősszel találták meg a holttestét. Ahogy az Origo elsőként megtudta, már a helyszíni szemlén kiderült, hogy kivégezték. Pár héttel ezelőtt a csantavéri születésű D. Csaba bevallotta, hogy ő ölte meg V. Lászlót, most azt is megmutatta, mi történt a találkozón.
Vágólapra másolva!

2018. szeptember 20-án egy Szilas-patak felé sétáló kutyasétáltató hívta a rendőröket. Ekkor találták meg a halott férfit. D. Csaba beismerő vallomásában azt állította, hogy azzal csalogatta a helyszínre a vállalkozót, hogy nagyobb mennyiségű kokaint akar neki eladni,

de a drog helyett édesítőszert tett az egyenként egykilós csomagokba.

Kutyával is keresték a gyilkos nyomát a Pólus Center mögötti területen 2018. szeptember 20-án Forrás: Origo

Amikor V. László behajolt a kocsijába, a szerb–magyar kettős állampolgárságú bérgyilkos

fejbe lőtte, aztán halott testét a patakba lökte.

D. Csabát a nyár elején fogták el Prágában. Kiadatását Szerbia is kérte, a cseh igazságügyi miniszter végül úgy döntött, Magyarország kérését teljesíti. A férfinek július 20-án rendelték el a letartóztatását.

D. Csaba körözési fotója Forrás: police.hu

– mondta a Blikknek egy férfi, aki távolabbról nézte végig

az úgynevezett "helyszínbejárást", amelyen a gyilkost vezetik körbe a tetthelyen.

Ezzel pontosabb képet kapnak arról, hol volt a gyilkos és hol volt az áldozat a gyilkosság pillanatában, így rekonstruálják az eseményeket.

Emellett D. Csabának több gyilkosságot is a kontójára írnak. A gyanú szerint ő volt az, aki tavaly nyáron egy amszterdami kávézóban fejbe lőtt egy horvát férfit, és Belgrádban is ölt, akkor is nappal és az utcán.

Egy autójánál pakoló férfihoz lépett oda, és hidegvérrel agyonlőtte.

A férfi ellen, akit sokáig kerestek a rendőrök, előre kitervelten, több ember sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.