A sikeres karrier titka a megfelelő diploma!

Vágólapra másolva!
Idén augusztusban lehet utoljára felvételizni felsőoktatási alapképzésre emeltszintű érettségi és közép, vagyis B2-es szintű nyelvvizsga bizonyítvány nélkül.
Vágólapra másolva!

2020-tól ezen kritériumok teljesítésével van lehetőség bekerülni felsőoktatási alapképzésre. Nem titok, hogy a megfelelő diplomával biztos és stabil karriert építhet az ember, viszont a kérdés többnyire az, hogy hol szerezze meg és milyen legyen az a bizonyos végzettség. A számos friss diplomással szemben viszont előnyt élvez az, aki a megszerzett tudását rögtön kamatoztatni tudja, és már tanulmányai alatt, párhuzamosan gyakorlati tapasztalatra is szert tesz.

Országosan jelentős számban vannak olyan intézmények, melyeken duális, vagy ipari partnereik segítségével a hallgatók versenyképes gyakorlatorientált diplomát szerezhetnek.

Nappali és levelező tanrendben egyaránt fontos, hogy az oktatásban töltött 2 vagy akár 3,5 év hogyan, és milyen környezetben telik.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónikát, a Dunaújvárosi Egyetem Oktatási és Általános Rektorhelyettesét kérdeztük egy 2019-es felmérés eredményeiről. Az említettfelmérés alapján, akik a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE) végeztek szignifikáns előnnyel indulnak a munkaerőpiacon. A legszembetűnőbb különbség a kezdőbérekben van,

ugyanis a DUE-n végzett műszakis hallgatók, átlagosan 25%-kal keresnek többet.

Erről korábbi cikkünkben is írtunk.

Az Egyetem által kínált képzések nem csak számos ipari, informatikai és műszaki partnerekhez jelentenek biztos bejutást, de remek karrier építési lehetőséget kínál gazdasági, pedagógus, vagy akár bölcsész területen is. Magasabb kezdőbérek, biztosabb karrier és stabilabb elhelyezkedés vár az itt végzettekre.

A cikk megjelenését támogatta a Dunaújvárosi Egyetem.