Példaként szolgált a magyar bevándorláspolitika

Vágólapra másolva!
Magyarország az elmúlt években bebizonyította, hogy a jogellenes, illegális, embercsempészek által támogatott migrációt meg tudta állítani. Ez számos európai és Európán kívüli ország számára is példaként szolgált, és nagy elismertséget szerzett az országnak – mondta Bakondi Gyögy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
Vágólapra másolva!

Bakondi Gyögy, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arra a hírre, miszerint civil szervezetek azt akarják elérni, francia és német vezetéssel politikusok is, hogy nyissák meg a kikötőket a Földközi-tengernél és aztán majd a tagállamok önként befogadják a hajókon érkező bevándorlókat, úgy reagált: állítólag már több ország van, amely vállalná, hogy a tengeren érkező menekülteket azonnal szétosztaná egy automatizmus alapján.

A főtanácsadó szerint ebből arra lehet következtetni, hogy a jelenlegi összetételű Európai Bizottság, a brüsszeli bürokrácia

2015 óta nem sokat változtatott az álláspontján,

hiszen akkor is a határok megnyitását szorgalmazta, valamint azt, hogy a menekülteket egy kvótarendszer alapján kell szétosztani az európai országokba.

Bakondi György azt mondta, reméli, amikor az Európai Unió új vezetése áttekinti az elmúlt öt év történéseit, akkor szembesül azzal, hogy a Jean-Claude Juncker vezette bizottság rosszul kezelte az Orbán Viktor miniszterelnök által Tusnádfürdőn is említett, a migrációval összefüggő biztonsági kérdéseket. Bízik abban, hogy ebben változás történik és az uniós tagországok állam- és kormányfői alkotta Európai Tanács által megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

biztonságosabb és átláthatóbb migrációs politikát eredményez majd.