Nyolc erdélyi városban is fellép a Magyar Állami Operaház

Miklósa Erika, politikus celeb,
A magyar zeneművészet kategóriában Prima Primissima Díjra jelölt Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekes a Magyar Állami Operaházban
Vágólapra másolva!
Donizetti Szerelmi bájital című vígoperájával turnézik a Magyar Állami Operaház kamionszínpadával augusztus 24. és szeptember 1. között nyolc erdélyi városban.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes szabadtéri előadás augusztus 24. és szeptember 1. között Kolozsvár, Torockó, Marosvásárhely, Déva, Temesvár, Arad, Nagyszalonta és Nagyvárad tereire látogat el.

A dalszínház közlése szerint a turné első állomásán a 10. Kolozsvári Magyar Napok, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatag nevű rendezvénysorozat ad otthont a produkciónak.

A kettős szereposztással látható magyar nyelvű előadásban az Opera énekművészei lépnek fel.

Adinát Miklósa Erika és Sáfár Orsolya formálja meg, Nemorinót Ninh Duc Hoang Long és Biri Gergely, a kuruzsló Dulcamara doktort Kiss András és Szvétek László, míg Belcore őrmestert Geiger Lajos és Rezsnyák Róbert, Giannettát pedig Bernáth Éva és Nagy Zsófia énekli.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekes a Magyar Állami Operaházban Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Az előadásban több mint 20 fős kórussal közreműködik az Opera Énekkara, karigazgató Csiki Gábor, a 30 fős Opera Zenekart Cser Ádám dirigálja.

A Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra a Gördülő Opera-sorozat és a határon túli magyarlakta vidékeket bejáró Kárpát-Haza OperaTúra ötvözéséből született.