Mit keres az Operaházban az Animal Cannibals?

Animal Cannibals
Vágólapra másolva!
Július 28-án, vasárnap 20 órától az Animal Cannibals együttes és a színésznő Farkasházi Réka lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában. 22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a csillagász, fizikus Grandpierre Attilával készült interjút hallgathatják meg újra.
Vágólapra másolva!

Az idén 30 éves Annimal Cannibals már tavaly elkezdte a jubileumi évet, méghozzá a Tarolnak az emszík videóklippel, ami egyszerre ars poetica és pályafutás összegző. Hogy miért szerepel benne 43 különböző hip-hop sztár, illetve miért tűnik több szempontból is világszenzációnak ez a klip? - kiderül a Sláger Témából. Ahogy az is, mivel készül Qka MC és Ricsipí az augusztus 18-ai jubileumi koncertjükre, meg a Sláger FM Színpadán esedékes fellépésükre a Sziget Fesztiválon. Sőt, már azt is tudják, mit tesznek jövőre: az Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter felkérésére supervisorként részt vesznek egy crossover balettelőadás létrehozásában. A különlegesnek ígérkező produkció premierje a jövőre esedékes „kereszténység éve" programsorozatban lesz az Operaház Eiffel Műhelyházában. Koller László és Dósa Richárd a Sláger Témában azt is elárulja majd, hogy ki az az énekesnő, akit felkértek a darabhoz íródó egyik dal eléneklésére.

Animal Cannibals Forrás: Sláger Téma

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Farkasházi Réka lesz a vendég. Akinek édesapja bár számos színészt indított el a karrierjében, a Barátok közt sztárja mégis a maga útját járta. Hogy már bánja-e, hogy nem mindenben hallgatott a népművelőként ismert apjára, kiderül a Sláger Témából. Ahogy az is, mi is az a Tintanyúl vagy Anyakanyar, amelyek a színészet mellett legalább annyira fontosak Farkasházi Réka életében. Sőt, a Tintanyúl révén még két Fonogram-díjat is kiérdemelt, ősszel pedig íróként is debütálhat az eddigi gyereklemezek mellett. A Sláger Témából az is kiderül, hogy miért is olyan különleges Farkasházi Réka számára Mária Magdolna megformálása a Csíksomlyói passióban. Sőt, még azt elárulja, hogy sokévnyi szünet után újra sorozatszerepeket vállal, hogy mik ezek, kiderül a vasárnapi adásból.

Farkasházy Réka Forrás: Sláger Téma

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Grandpierre Attilával készült interjút hallgathatjuk meg újra. Aki egy valódi reneszánsz ember, hiszen csillagászként, fizikusként az élet matematikai képletét, mondhatni Isten algoritmusát kutatva bizonyítja be, hogy a Nap és a Világegyetem élő természetű. Mindeközben őstörténeti könyveivel alkot maradandót az emlékezettudományban. A tavasz végén megjelent az Ősi Magyarország – A Kárpát-Medence és a Selyemút népeinek felemelkedése nem csak súlyában monumentális, hiszen a mintegy két kilót nyomó könyvben olyan vaskos gondolatokat fogalmaz meg, miszerint a magyarság ősi kultúrája hétezer esztendőre vezethető vissza. Hogy az egykoron egész Eurázsiát meghódító kultúrának köszönhetően – talán pont a Selyemút révén – egy új reneszánsz köszönthet–e hamarosan a világunkra, az is kiderül majd a Sláger Téma Extrából. Ahogy az is, miért pont Vágtázó Halottkémek a neve az immáron 45. esztendeje létező zenekarának, amivel a semmivel össze nem téveszthető, müezzinekre hajazó hangzásvilágot teremtette meg a honi popkultúrában. Grandpierre Attila még arról a szinte isteni csodáról is mesél majd, miképpen ismert rá saját slágerére egy előtte általa még soha nem hallott, több száz évvel korábbi mongol népdalban...

Grandpierre Attila Forrás: Sláger Téma

2019. július 28-án 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en az Animal Cannibals-szel, Farkasházi Rékával és Grandpierre Attilával, valamint a házigazda Kalmár Tiborral, és a legnagyobb slágerekkel!