Az MSZP ultimátumot adott Tóbiás Józsefnek

Tóbiás József Nagykálló, 2015. június 6.
Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője a párt juniálisán tartott sajtótájékoztatót követően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykálló-Harangodon 2015. június 6-án.
MTI Fotó: Balázs Attila
Az ország le- és szétszakadásáról beszélt Tóbiás József, az MSZP béremeléssel rendezné a helyzetet
Vágólapra másolva!
A legnagyobb meglepetésre az országos MSZP közleményében ultimátumot intézett a Kanári-szigetekre költöző politikusukhoz. "A Parlament őszi ülésszakáig egyértelművé kell tennie, hogy kitölti-e a képviselői mandátumát vagy visszaadja azt." - fogalmaztak péntek délutáni közleményükben. Lendvai Ildikó, korábbi pártelnök után a pártközpont is beleszállt Tóbiás Józsefbe, egyelőre nem lehet tudni, mi van a háttérben. 
Vágólapra másolva!

Tegnap végigszáguldott az országos médián a hír, miszerint Tóbiás József, az MSZP volt elnöke bukása után a Kanári-szigetekre költözött családjával. A politikus gyermekének egészségügyi problémáival magyarázta a történteket, és egyúttal azt is elárulta, hogy nem végleg költözött Tenerifére, de a döntés miatt havonta többször repülőre kell ülnie. Nem nyerte el a tetszését párttársának az odavissza utazgatása Lendvai Ildikónak, a szocialisták politikusának, aki szerint ez így nem mehet tovább. Legnagyobb meglepetésre Lendvai után az országos MSZP is beleszállt Tóbiásba, nem is akárhogyan. Péntek délutáni közleményükben azt írták, hogy a Kanári-szigetekre költöző politikusuk

  • jelezte az MSZP-frakció vezetésének, hogy a családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki,
  • a helyzet tisztázásáig részt kell vennie az Országgyűlés plenáris ülésein és képviselői feladatait, ha korlátozottan is de el kell látnia.

Majd ezután jött a csavar, az MSZP burkoltan a mandátumával fenyegette meg Tóbiást.

- fogalmaztak.

Tóbiás a 2020-as költségvetés szavazásán jelen volt, így nehezen értelmezhető a szocialista vezérkar ultimátunként ható felszólítása.