Megölte élettársát, majd kis híján felrobbantotta a szomszédaikat is

Vágólapra másolva!
Többek között gyilkosság miatt emelt vádat az ügyészség egy 55 éves városföldi férfivel szemben, aki tavaly december 15-én közös otthonukban megölte 11 évvel idősebb élettársát, majd kinyitotta a gázpalackot, hogy végezzen magával.
Vágólapra másolva!

Az 55 éves alkoholista férfi és a 66 éves nő több mint 30 éve éltek élettársi kapcsolatban a városföldi sorházi lakásukban, amit a kistermetű, egy korábbi csonttörés miatt nehezen mozgó asszony alig hagyott el.

A férfi gondosodott a gyenge asszonyról, elvégezte a házimunkát és alkalmi munkát is vállalt. A pár rendszeresen veszekedett. 2018. december 15-én reggelén is összevesztek. A férfi akkor részeg volt, a nő pedig felemelte a hangját, amitől a férfi dühös lett, és rátámadt a nőre.

Két üres üveggel négyszer nagy erővel fejbe verte a nőt,

aki hátra esett, mire a férfi megszorította a nyakát és a mellkasára térdelt. A nő koponyája és több csontja is eltört, és sorozat-bordatörése is lett. Ezután egy 13 centis késsel többször az asszony felé szúrt.

Az egyik szúrás a nő mellkasát érte, és behatolt a tüdejébe.

Olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Nem sokkal később odament a közös fiúk, akit a férfi nem akart beengedni a házba és el is küldte.
A fiú látta, hogy apja keze véres, és zavartan is viselkedett, és felhívta telefonon. Akkor a férfi bevallotta, hogy megölte az anyját. A fiú azonnal felhívta a rendőröket.

Miután letették a telefont, a férfi megpróbált öngyilkos lenni:

a nyílt égésterű kályhában tüzet gyújtott, hagyta, hogy a füst beáradjon a helyiségbe, majd megnyitotta a gázpalackot és a kanapéra feküdt.

Ekkor értek oda a rendőrök, a férfi pedig meglátta a villogó rendőrautót, és kimenekült a házból. Egy közeli erdős részen próbált kísérelt meg öngyilkosságot.

Csupán a véletlenen múlt, hogy a kiömlő gáz nem robbant be az égő kályha vagy egy elektromos szikra hatására.

A gázrobbanás vagy az azt követő tűz közvetlenül veszélyeztette volna a sorházban lakó és ekkor az otthonukban lévő szomszédok életét.

A férfit elfogták és letartóztatták. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett gyilkosság és közveszélyokozással vádolja. A büntetlen előéletű férfi ügyében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!