Felvételi: 490 volt idén a legmagasabb ponthatár

felvételi
Vágólapra másolva!
Az elérhető 500-ból 490 volt a legmagasabb ponthatár idén, a bejutáshoz ezt a Pécsi Tudományegyetem germanisztika alapképzésére jelentkezőknek kellett elérniük.
Vágólapra másolva!

Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese csütörtökön a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt mondta,

magas volt a ponthatár a mechatronikai mérnöki (440), valamint az ápolás és betegellátás - gyógytornász (439) szakon is.

Az elnökhelyettes az M1 csatornán arról beszélt, hogy idén az alapszakok közül műszaki képzésre vették fel a legtöbb jelentkezőt, de a legkeresettebb szakok közé tartoznak a bölcsészettudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint az informatikai képzések is.

A legkeresettebb szakok közé tartoznak a műszaki, a bölcsészettudományi, az orvos- és egészségtudományi, valamint az informatikai képzések Forrás: Shutterstock

A pótfelvételire július 29. és augusztus 7. között azok jelentkezhetnek,

akik egyetlen helyre sem jutottak be, vagy nem is jelentkeztek az általános felvételire. A pótfelvételi szabályai megegyeznek az általánoséval, azzal a különbséggel, hogy a pótfelvételi során csak egy képzési helyet lehet megjelölni. A ponthatárokat augusztus végén hirdetik ki.