Harrach: Felelősen kell gondoskodni a természetről

Vágólapra másolva!
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt pártja zöldprogramjáról, az egyházak szerepéről.
Vágólapra másolva!

A frakcióvezető arra a hírre, amely szerint a KDNP zöldprogramot hirdet úgy reagált, hogy elmondta, a teremtésvédelem eredetileg a zsidó-keresztény kultúrában gyökerezik, ahogy az emberi jogok kérdése is. Véleménye szerint a liberális gondolkodás mindkét eszmét kisajátította magának, pedig ennek a kiegyensúlyozott képviselete éppen a kereszténydemokráciában található meg.

Hozzátette, a kultúra gyökere a Bibliában van, amelyben az első lapokon a teremtés történetét lehet olvasni. Ebben az szerepel, hogy a teremtett világ szép és jó, amit a Teremtő az emberre bízott.

Ez teszi az embert arra, hogy a világnak olyan gazdája legyen, amelyik gondoskodik róla. Harrach Péter két szóra hívta fel a figyelmet, a műveljed és védjed. Ez nagyon is illik azokhoz a gondolatokhoz, amelyeket a kereszténydemokrácia is magáénak vall. A természet, az emberi környezet védelme tehát az ember gondos gazda mivoltára van bízva, felelősen kell gondoskodni a természetről. A KDNP – tette hozzá a politikus, a bibliai gondolatot képviseli, benne a kiegyensúlyozottságot, amit a természetnek is meg kell adni, legyen szó fölművelésről, erdőgazdálkodásról és sok minden másról.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.