Horogkeresztet festettek a szomszédjuk házára

Vágólapra másolva!
Egy esztergomi nő és a fia a szomszédjukban élő családot rendszeresen zaklatták, az otthonukat pedig megrongálták. Többek között macskatetemet dobták az udvarra és horogkeresztet festettek a kapura. Az ügyészség rongálás és zaklatás miatt emelt vádat ellenük.
Vágólapra másolva!

Az asszony és a fia azt feltételezték, hogy a szomszédjuk „hekkerkedik" ellenük, az interneten mocskolja őket. Elhatározták, hogy bosszút állnak. 2018 május végétől egészen tavaly augusztusig rendszeresen elmentek a szomszédjuk munkahelyére, ahol szidták és fenyegették.

Az első rendű vádlott közösségi oldalakon és videómegosztó portálokon a szomszédjuk nevében álprofilt csinált, ahol gyilkossággal fenyegette a családját.

Az első rendű vádlott idén januárban leöntötte a szomszédja udvarán parkoló utóját festékkel, majd a közelbe bedobott egy macskatetemet, valamint 2 darab papírlapot is bedobott, amire újságból kivágott színes betűkből ragasztott fenyegető üzenetet.

A másodrendű vádlott februárban bedobott a szomszéd udvarára egy átlátszó korsót, amiben volt egy szőke hajszál és két maréknyi ötforintos.

A ház kerítésére és a garázs feletti kőre horogkeresztet festett, a bejárati ajtó köré nátrium-hidroxidot szórt.

A rongálással több mint két milliós kárt okozott.

Az ügyészség javasolja az anya és a fia felfüggesztett börtönbüntetését.