A kormány kiáll a Stop Soros és az alkotmánymódosítás mellett

Vágólapra másolva!
A kormány továbbra is kiáll a "Stop Soros" törvénycsomag és a migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosítás mellett, mert azok Magyarország és a magyar emberek védelmét szolgálják - közölte csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Hollik István kormányszóvivő.
Vágólapra másolva!

Hollik István jelezte, a távozó Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a "Stop Soros" és az alkotmánymódosítás miatt.

– jelentette ki a szóvivő.

Megfelel a nemzetközi egyezmények előírásainak

Hangsúlyozta: a magyar emberek népszavazáson, országgyűlési és európai parlamenti választáson is egyértelművé tették, hogy nem kérnek a bevándorlásból, és meg akarják védeni az európai keresztény kultúrát. A mindenkori magyar kormánytól pedig azt várják el, szerezzen érvényt ennek a választói akaratnak - tette hozzá.

A "Stop Soros" és az alkotmánymódosítás éppen ezt a célt szolgálja - folytatta -, hiszen

büntethetővé teszi az illegális migráció szervezését és finanszírozását, és alkotmányos szinten megtiltja a bevándorlók tömeges betelepítését.

Ezért szerinte nem csoda, hogy "a bevándorláspártiak itthon és Brüsszelben is kezdetektől fogva támadják ezeket az intézkedéseket".

A kormány határozott álláspontja azonban az, hogy a "Stop Soros" törvénycsomag és az alkotmánymódosítás tükrözi a magyar emberek akaratát, és megfelel a genfi, a schengeni, valamint a dublini egyezmény előírásainak is – közölte Hollik István, megjegyezve, hogy a magyar Alkotmánybíróság is megerősítette a "Stop Soros" törvényességét.

Ha fejlődést szeretnének, a kormánypárti jelölteket támogassák

Az ellenzék önkormányzati választási összefogását firtató kérdésre a kormányszóvivő azt válaszolta: az ellenzéki oldalon zűrzavar és alkalmatlan jelöltek vannak mind Budapesten, mind más városokban.

Ezzel szemben

– mondta. Ezért szerinte, ha valaki azt szeretné, hogy a települése tovább fejlődjön, akkor az a Fidesz-KDNP jelöltjeit támogatja.

A felsőoktatási ponthatárok nyilvánosságra kerülésével kapcsolatban a kollégiumi férőhelyekről szólva Hollik István ismertette a 2016 óta már megvalósult fejlesztéseket, közölve továbbá, hogy jelenleg is folyamatban van országosan 16 kollégiumi beruházás, ebből 10 budapesti, 6 pedig vidéki helyszín.

Az Országos Onkológiai Intézet betegeinek várakozási körülményeit érintő felvetésre a szóvivő azt felelte: amennyiben szükséges, az egészségügyi kormányzat lépéseket fog tenni az ügyben.