Négyszer vágta fejbe baltával élettársa volt barátját

Vágólapra másolva!
Emberölés miatt jogerősen húsz év fegyházra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki megölte régi-új barátnőjének előző élettársát.
Vágólapra másolva!

Egy férfi és egy nő élettársi kapcsolatban élt, amíg a férfit el nem ítélték és börtönbe nem került. Nem sokkal azután, hogy a kiszabadult, 2016 augusztusában újra összeköltöztek. Szeptemberben el akarták hozni a nő személyes holmiját az előző barátjától. Míg a nő bement a házba, az élettársa a kerítésen belül állt meg. Összeveszett és össze is verekedett a házigazdával.

A dulakodás közben valahogy eljutottak a konyháig, ahol az elhagyott férfi többször megszúrta bicskával, és ököllel is arcon vágta a börtönből szabadult férfit, aki erre felkapott egy kisbaltát és legalább négyszer megütötte vele támadója fejét.

Amikor az elhagyott férfi összeesett, a nő hívta a mentőket, az élettársának pedig azt mondta, bújjon el az épület mögötti kis házban. Másnap érte ment az asszony, a támadáskor viselt ruháit kidobták. Csaknem fél évig, az elfogásukig Pécsett bujkáltak.

A baltával megtámadott áldozat mindössze pár napot töltött a kórházban mielőtt meghalt.

A Pécsi Törvényszéken elsőfokon életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtották a gyilkost, amit a másodfokon eljáró bíróság 20 évre enyhített, de helybenhagyták a barátnőre kiszabott három év börtönt, amelyet bűnpártolás miatt kapott.