Karácsony mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát

KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2019. június 27. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd politikusa, az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás győztese sajtótájékoztatót tart a budapesti Városháza előtt 2019. június 27-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A zuglói parkolással kapcsolatos új szerződés bemutatására szólította fel Borbély Ádám, a budapesti Fidelitas elnöke Karácsony Gergely kerületi polgármestert.
Vágólapra másolva!

Borbély Ádám azt mondta: Karácsony Gergely a szerződések nyilvánosságát ígérte, azonban "folyton bűvészkedik". Szavai szerint a polgármester hetekre eltünteti, majd amikor ez kiderül, visszacsempészi az önkormányzat honlapjára a szerződéseket, trükközik a parkolásról szóló gazdálkodási adatokkal, nem adja meg a szükséges információkat a helyi képviselőknek.

Karácsony Gergely mindent megtesz azért, hogy elrejtse alkalmatlanságát

- fogalmazott a Fidesz ifjúsági társszervezetének budapesti elnöke.

Karácsony Gergely Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Hozzátette: a polgármester továbbra is adós a zuglói kintlévőségekről és a kifizetetlen számlákról szóló válasszal, de a legjobb az lenne, ha válaszolna a parkolással kapcsolatos új szerződést illető kérdésekre. "Varázsolja végre elő ezeket!" - szólította fel Karácsony Gergelyt. Borbély Ádám azt is megjegyezte, hogy

két hete, amikor lejárt a "Zuglót pénzügyi káoszban tartó" egyik szerződés, akkor a kerület vezetője a hírek szerint "mindenki háta mögött" kötött egy újat, amely éppen polgármesterségének végéig szól.

A budapesti Fidelitas elnöke végül azt mondta, "elhívtunk egy bűvészt, hogy bemutassuk, Zugló polgármestere hogyan viszonyul az átláthatóság kérdéséhez"; ezt követően szerződések "eltüntetését" imitáló "bűvésztrükköket" mutattak be a sajtónak.