Brutálisan kegyetlenül végzett kutyáival egy tamaörsi állatkínzó

Vágólapra másolva!
Egy 72 éves férfit úgy döntött, megszabadul a kutyáitól, ezért a kutyáját és annak az egyik kölykét halálra verte egy kisbaltával. A Hevesi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat ellene. 
Vágólapra másolva!

A tamaörsi férfinak volt egy kutyája, aminek négy kölyke született. Áprilisban határozta el, hogy megszabadul tőlük.

Az egyik napon megfogott egy kisbaltát, és agyonütötte az anyakutyát, majda nyakába tett huroknál fogva végigvonszolta a tetemet az utcán egy közeli, lakatlan telekig, ahol egy összedőlt ház romjaira dobta.

Ezek után visszament a házához, és megfogta az egyik kölyökkutyát. A hangosan vonyító állat nyakára egy drótot tekert, majd annál fogva vonszolni kezdte a lakatlan telek felé.

A kutya elájult. Az élettelen testet a romoknál még a baltával agyonverte.

A férfi kegyetlenségét többen is végignézték az utcában, köztük gyerekek is, ők hívták a rendőrséget. Ezzel mentették meg a másik három kutya életét. A rendőrök ugyanis még azelőtt kiértek, hogy a férfi azokat is meggyilkolhatta volna.

Az ügyészség azt javasolta, hogy a bíróság ítélje a férfit felfüggesztett börtönbüntetésre és kobozzák el tőle a baltát. A Heves Megyei Főügyészség Közjogi Szakága jelenleg azt vizsgálja, hogy a férfi eltiltható-e az állattartástól.