Kecskét lopott díszkarddal a fiatal tolvaj

Vágólapra másolva!
Lopás miatt emeltek vádat egy tatabányai fiúval szemben, aki a számára kijelölt gyerekotthonból rendszeresen kiszökött és négy helyről is lopott. Egyszer még két felnőtt társa is volt, akikkel szemben szintén vádat emeltek.
Vágólapra másolva!

A fiú 2017 januárjában került be a gyerekotthonba, ahonnan gyakran kiszökött, hogy Tatabánya ugyanazon részéről, 2018 januárjától 2018 májusáig, több alkalommal is magántulajdonú ingatlanokba betörve lophasson.

Először egy letaposott kerítésen átlépve egy nyitott melléképületből egy fűrészt és egy díszkardot lopott. Következőnek egy kerítésen lévő kiskaput akasztott le, hogy a telekre bejutva felfeszíthesse a ház ajtaját. Onnan egy televíziót, valamint két DVD lejátszót vitt el.

A fiúval 2018 februárjában két felnőtt is volt, mikor eg ydrótkerítéssel körbekerített telekre másztak be, majd a csukott, de nem zárt gazdasági épületek egyikéből négy műanyag kannát és egy kecskét loptak el.

Az utolsó alkalommal megint egyedül volt a fiú, aki a kerítésen átmászva jutott be egy ingatlanra, majd az épület folyosójáról egy szerszámosládát vitt magával.

A fiú a lopott dolgok nagy részét ismeretlen embereknek adta el értéküknél jóval olcsóbban.

Az ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság a tárgyalást mellőzve, büntetővégzésben a fiúnak és az egyik felnőttkorúanak közérdekű munka büntetést szabjon ki, a másik felnőttet pedig hosszabb időre bocsássa próbára, valamint a vádlottaknak vagyonelkobzást rendeljen el.