Öt éve történt a brutális golfütős gyilkosság Debrecenben

golf, placebo
Az egyik kísérlet során az alanyoknak egy új golfütőt kellett tesztelniük
Vágólapra másolva!
2014. július 21-én Debrecenben, egy Poroszlay úti társasház egyik lakásában az anyja holtan talált rá 22 éves fiára. Már elsőre látszott, hogy a férfit agyonverték. A holttest mellett ott hevert a gyilkos fegyver, egy golfütő.
Vágólapra másolva!

Maga a gyilkosság éjjel történhetett, az anya pedig másnap délután talált rá fia vérbefagyott holttestére. Az asszony kirohant a lakásból, és kétségbeesetten segítségért kiáltozott. Ezt hallotta meg az egyik szomszédjuk, aki rögtön odarohant. Bementek a lakásba, és a férfi látta, hogy a fiú a hátán fekszik, brutálisan szétverték, és mellette egy véres golfütő hever. Közben egy másik szomszéd is odament, ő hívta ki a mentőket, de akkor már késő volt.

A házban lakók akkor azt mondták, hogy az áldozat ismerhette a gyilkost, az ugyanis nem törte be az ajtót, és a szomszédok sem hallottak kiabálást, sem hangoskodást.

Hozzátették azt is, hogy gyakran gyanús és extrém külsejű fiatalok fordultak meg a fiatal férfi harmadik emeleti lakásán, ahol anyjával élt. Drogot árult nekik. Magát a férfit viszont egy kedves, visszafogott emberként ismerték meg a szomszédok.

illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

Meggondolatlan drogdíler

A rendőrség szerint a meggyilkolt férfi nem volt az a tipikus drogdíler, nem illett bele az alvilági életbe. Korábban az utcán megállította három rabló, megpofozták, majd elkérték tőle a telefonját, a fiú pedig készségesen odaadta azt. A nyomozók szerint nem egy kábítószer-kereskedőre vall, hogy egy pofon után átadja az értékeit.

Szerette a zenét, gördeszkázott és füvezett. Ezért kitalálta, hogy marihuánát fog árulni.

De nem volt elég óvatos. Sokszor olyanok keresték fel, akiknek egy ismerőse ajánlotta be őt, mint drogdílert. Hiába ismerte alig őket, gondolkodás nélkül adott el nekik kábítószert. Több százan fordultak meg az otthonában. A gyilkosság után 400 gramm marihuánát találtak a fiú szobájában a rendőrök.

Öt éve húzódó nyomozás

A nyomozást egy ötfős csoport végzi, akik tíz szakértőt is bevontak. A rendőrök két nap alatt hatszáz tanút hallgattak ki az ügyben. A legtöbbjük egy kábítószer-hálózat tagja volt, amit a rendőrség térképezett fel, és a kihallgatásokon elhangzott becenevekből, személyleírásokból azonosították be és keresték fel őket.

- mondta el korábban a Dehir.hu-nak a nyomozócsoport vezetője, Bakator Krisztián őrnagy.

Bakator hozzátette, hogy főként a saját korosztályának árult drogot a fiatal férfi, de voltak 17 éves vevői is. Sok külföldi egyetemista vagy volt egyetemista kereste fel őt, többnyire törökök, arabok és nigériaiak, de voltak köztük ghánaiak és kínaiak is.

Ők a terjesztésre beismerő és részleges beismerő vallomást tettek, közreműködtek a nyomozásban, vállalták poligráfos vizsgálatokat, DNS-vizsgálatokat. A gyilkossággal azonban egyiket sem sikerült összefüggésbe hozni, és azóta sincs egy gyanúsított sem. Azokat, akiktől a fiú a kábítószert vette, elfogták.

Bár a főnyomozó a nyomozásra való tekintettel akkor nem részletezte a gyilkosság módját, de annyit elárult, hogy brutális módon végeztek a fiatal férfival, és hogy valóban szerepet játszik egy golfütő a gyilkosságban. Nem nehéz kitalálni, hogy pontosan mi történhetett.

A Dehir.hu több forrásból úgy értesült, hogy a gyilkost annak idején az alvilág is kereste, a nyomozás miatt ugyanis akkora volt a nyomás, hogy nekik is az lett volna az érdekük, hogy elkapják azt, aki megölte a fiatal drogdílert.

Betörés a gyilkosság előtt

A történet egy elég érdekes része, hogy pontosan egy héttel a gyilkosság előtt betörtek a fiatal férfi lakásába. A máig ismeretlen tettes ékszereket vitt el.

A rendőrség azóta is keresi a gyilkost, aki feltehetőleg egy 185-190 cm magas, 20-25 év körüli, vékony férfi. A gyilkosság napján sötét hosszúnadrág és hosszú ujjú kapucinus felső volt rajta, és egy hátizsák is volt nála, 43-as cipőt viselt.

Keresi a rendőrség azt a férfit is, aki a gyilkosság előtt három nappal a meggyilkolt fiú szobájában kék Camel márkájú, füstszűrős cigarettát szívott.

A rendőrség 2 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Ezt a pénzt annak fizetik ki, aki bármit tud a gyilkosról. A felhívást a Debreceni Egyetem közel harmincezer hallgatójához is elküldték magyar és angol nyelven az elektronikus tanulmányi rendszeren, a Neptunon keresztül.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tavaly azt nyilatkozta, hogy a nyomozócsoport tagjai más ügyek mellett erre a gyilkosságra továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak. Azonban elképzelhető, hogy a gyilkos már nincs Magyarországon.