Kétszáz fős migránshorda támadt rá a spanyol határőrökre

Vágólapra másolva!
Hatalmas, kétszáz főből álló migránshorda akart belépni Európa területére. Ők rohamozták meg a Melillát és Marokkót elválasztó kerítést. A határőröknek végül sikerült visszaverniük a támadást, de közülük hatan megsérültek, és félszáz migráns átjutott a kerítésen. 
Vágólapra másolva!

Legalább hat spanyol határőr sérült meg abban az összecsapásban, amely az után bontakozott ki, hogy marokkói migránsok megrohamozták a melillai kerítést - írja a 888.hu.

A több száz fős hordából 50 illegális migráns át is jutott a kerítésen, így ők már bekerültek az európai menedékkérőket elbíráló rendszerbe, és akár a maradásukat is kiharcolhatják.

Úgy tudni, hogy a hat hátőrön kívül egy, a kerítést ostromló migráns is megsérült: eltörte a lábát.

Marokkóban két spanyol enklávé van: Ceuta és Melilla. Az előbbiben 8,7, Melillában 12 kilométer hosszan védik kerítések a marokkói-spanyol határt.

A 6 méter magas dupla kerítéssor, az őrtornyok, a sok kamera, mozgás- és zajérzékelő ellenére minden évben sokan megpróbálnak átkelni a védelmi vonalon. Bár jó néhányan át is jutnak, de a kerítések pengéi miatt gyakran súlyosan megsérülnek.

A spanyol kormány pénteken hagyta jóvá azt a javaslatot, hogy 30 millió eurót adjon Marokkónak az Európába irányuló illegális migráció féken tartására. Az Európai Unió nemrégiben 140 millió eurós segélyt ígért meg Marokkónak ugyanebből a célból. Két hete Madrid jóváhagyott egy másik, 26 millió euró értékű segélycsomagot, amelynek keretében 750 járművet, drónokat, kamerákat, radarokat és más műszaki felszerelést ad Marokkónak határai őrzésére.