Viharos széllel érkeznek a zivatarok

időjárás, vihar, eső, Budapest
Budapest, 2019. május 29. Autók haladnak a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számítani. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Szinte az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható zivatarok miatt. A Köpönyeg.hu szerint eleinte a Dunántúlon lehet eső, majd a zivatarok kelet felé húzódnak.
Vágólapra másolva!

Csütörtök: A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők.

Eleinte inkább csak a Dunántúlon, estefelé már a középső tájakon is kialakulhat zápor, zivatar.

25 és 30 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke. A szél csak zivatarok környezetében erősödik meg.

Péntek: Gomolyfelhős időre számíthatunk szórványosan (főleg az Alföldön) záporral, zivatarral. Marad a 25-30 fokos maximum.

Illusztráció Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Szombat és vasárnap: Többórás napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Zápor, zivatar inkább már csak északkeleten, keleten fordul elő. A nyugati, délnyugati szél megélénkül.

30-31°C köré melegszik a levegő, visszatér a kánikula.

Hétfőtől szerdáig: Sok napsütésre, kiváló nyaraló időre, 30-32 fokos hőségre van kilátás.

Kiadták a riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével minden megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. "Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat" - írják.