Szabadnapos rendőr buktatott le két biciklis tolvajt - videó

2019.07.18. 07:35

A szabadnapos nyomozó a Váci út és a Balzac utca kereszteződésében figyelt fel két biciklisre, akik feltűnő érdeklődést mutattak a parkoló autókban hagyott holmik iránt. Szólt a társainak, akik elfogták a két férfit.

Az egyik tolvajnál autók feltörésére alkalmas eszközöket és adó-vevő készüléket találtak - írta az esetről honlapján a rendőrség.

A két férfit, a 44 éves J. Pétert és társát, a 37 éves A. Jánost előállították. A nyomozók egy korábbi bűncselekmény helyszínén rögzített térfigyelő kamera felvétele alapján megállapították, hogy a budapesti és a kunszentmiklósi férfi tavaly novemberben az V. kerületi Nádor utcában egy parkoló autóból ellopott egy táskát a benne lévő pénztárcával, okmányokkal és ékszerekkel együtt.​

J. Péter budapesti lakásán tartott kutatás során 50 gramm kábítószergyanús fehér port és 300 gramm növényi törmeléket, valamint csomagoláshoz használt eszközöket, mérlegeket foglaltak le.

A 44 éves férfi ellen lopás bűntett és kábítószer birtoklása vétség, míg társa ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága.