Egy magánnyomozó arról, hogyan lehetne megtalálni az eltűnt vállalkozót

Pintér Gyula
Vágólapra másolva!
A maglódi Pintér Gyulának Gyömrőn van műhelye, ahol luxusautókat szerelt és újított fel. A férfi több mint két hónapja eltűnt, azóta nem adott magáról életjelet. Május 10-én elindult a Hummerjével valahova, akkor látták utoljára. A kocsija és a kutyája később előkerült. Az üggyel kapcsolatban egy magánnyomozót kerestünk meg, aki elmondta, hogy milyen módszerekkel kereshetik a férfit, valamint hogy milyen esetben lehet még életben.
Vágólapra másolva!

A magánnyomozó szerint őket azért szokták felfogadni eltűnési esetekben, hogy erős háttérmunkát végezzenek a rendőrségi nyomozással együtt.

A magánnyomozók általában volt rendőrtisztek, akik tudják, mik azok a rések, mik azok a hibák, amik ilyenkor előfordulhatnak. Ezeket a réseket próbálják a szaktudásukkal betölteni


– mondja Molnár Attila.

- mondja.

Forrás: Facebook

Olyan tárgyakat, feljegyzéseket, nyilatkozatokat keresnek, amik utalhatnak arra, hogy miért veszett nyoma az illetőnek.

"Gondolok itt búcsúlevélre, egy e-mailre, Facebook-bejegyzésre arra vonatkozólag, hogy ő a családjával meg akarja szakítani a kapcsolatot, új életet akar kezdeni" – magyarázza Molnár Attila.

Alaposan átkutatják a lakást, az elektronikai eszközöket, hagyott-e maga után valami háttér-információt. Ezek után megkérdezzük a hozzátartozókat, hogy mit gondolnak, miért tűnt el a rokonuk.

A szakember azt mondja, az a tapasztalat, hogy ilyenkor azt mondják, hogy nem is sejtik, nem is tudják mi az oka annak, hogy eltűnt.

Később tágítják a kört, próbálnak információt szerezni az eltűnés időszakára vonatkozólag, hogy pontosan be tudják lőni, mikor tűnt el az illető.

És ha mindez nem segít?

Második körben feltérképezik az útvonalát, azokat a pozíciókat, pontokat ahol az eltűnt illető megfordulhatott. Ezek után jön az egyik leginkább bevált módszer, felderítik a személy kapcsolati hálóját.

– mondja a detektív.

Sokszor ennek köszönhetően választ kapnak arra, hogy miért tűnt el, amiből kiderülhet az is, hogy hol van.

Forrás: Police.hu

Egy hét

Feltettük azt a kérdést is, hogy mennyi ideig lehet reménykedni abban, hogy az eltűnt személyt életben találják meg. Elmondása szerint, egy olyan esetben, amikor valaki el akar tűnni, például magánéleti problémák miatt, akkor erre jó esély van évekkel később is. A többi esetben, például egy ilyen eltűnésnél, mint Pintér Gyuláé, már más a helyzet.

"A többi esetben tapasztalatom szerint körülbelül egy hét az az idő, ami alapján még lehet arra számítani, hogy élve találják meg. A maglódi vállalkozó esetében nem tudunk olyan jelzésről, mint például váltságdíjkérés, ami arra utalna, hogy még életben lenne"

– mondja a szakember. Hozzátette, hogy találkoztak már olyan esettel, hogy valakinek olyan tartozásai voltak, ami miatt azonnal menekülnie kellett.

A kutya és az autó rejtélye

Az eltűnt férfi kutyáját Szlovákiában találták meg. Később felvetődött annak a lehetősége, hogy ez csak az emberrablók trükkje, hogy eltereljék a hatóságok figyelmét. Molnár Attila sem zárta ki ennek a lehetőségét, de inkább másra gyanakszik.

A vállalkozó autóját az eltűnésének másnapján valaki visszavezette a férfi házához. Hogy miért, azt nem lehet tudni, de

az autóban fontos nyomokat rögzíthettek, DNS-mintát, ujjlenyomatokat de akár szagnyomot is.

A rendőrség letartóztathatott egy férfit

Pintér Gyula jó anyagi körülmények között élt, a gyömrői műhelyében luxusautókat javított és újított fel. A vállalkozó május 10-én eltűnt, eddig tisztázatlan körülmények között. Utoljára akkor látták, amikor a műhelyénél beszállt a Hummerjébe, hazament, felvette a kutyáját majd elindult valahova munkásruhában. Még aznap, korábban bement ebédelni a törzshelyére.

Az ott dolgozók szerint feszültnek és gondterheltnek tűnt.

A családja három nappal később tett bejelentést a rendőrségen, akik először eltűntként keresték, de később emberrablásra kezdtek gyanakodni. A rendőrség már rengeteg embert kihallgatott, és a vállalkozó családja is megteszi, amit lehet.

Sajtóinformációk szerint a rendőrség letartóztathatott egy férfit az ügyben. A férfi május 10-én egy biciklivel ment el Pintér Gyula műhelyéhez. Miután elment onnan, pár perccel később a vállalkozó is beült az autójába és elhajtott. Ezzel a férfival telefonálhatott egy órán keresztül az eltűnése előtti napon is.

A férfi tanyáját a rendőrség lezárta, a helyiek elmondása szerint rendőrök lepték el a házat és a környékét, és láncban, keresőkutyákkal fésülték át a terepet, emberi maradványokat kerestek.

Egyes információk szerint a gyanúsított férfi megtagadta a hazugságvizsgálatot, ezenkívül egy hozzá köthető helyen megtalálták Pintér Gyula vizslájának DNS-ét.