Agyonverte féltestvérét egy férfi Láziban

2019.07.18. 16:35

Egy férfi halálra verte a féltestvérét Láziban, miután együtt italoztak és összevesztek. A férfi nem hívott segítséget a testvéréhez, hanem lefektette az ágyába és betakarta.

A testvérpár egész nap együtt italozott tavaly januárban, majd este 6 óra körül összevesztek egymással és verekedni kezdtek. A férfi a fején ütötte meg a testvérét, majd megrugdosta és megtaposta a mellkasát. Ezek után a nyöszörgő, vérző fivéréhez nem hívott mentőt, hanem befektette az ágyába és betakarta. A támadó és az apja a hajnali órákban vette észre, hogy a férfi meghalt.

Az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi életét az azonnali orvosi segítség sem mentette volna meg. Kiderült, hogy a férfi olyan részeg volt, hogy képtelen volt védekezni. A Győri Törvényszék 15 évre ítélte a gyilkost. Súlyosbító körülménynek ítélte meg, hogy a támadó részeg volt, valamint hogy a családtagját gyilkolta meg. Enyhítő körülmény volt, hogy a férfi büntetlen előéletű, epilepsziás, alacsony intellektusú és hogy megbánást mutatott.

Az ítélet nem jogerős.