Dömötör Csaba: Nagy vitákra számít a kormány az EU-ban

2019.07.18. 10:30

Nagy vitákra számít a kormány az EU-ban – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: a vitákban "az ideológiai indíttatású politikai boszorkányüldözés" sem kizárt, de Magyarország jó biztosjelöltet állított Trócsányi László személyében. A politikus arról is beszélt, hogy az uniós támogatás pedig nem könyöradomány, hanem kompenzáció a nemzetállami piacok megnyitásáért. 

Az ország érdeke, hogy az EU fellépjen a bevándorlás ellen,  megvédje Európa keresztény alapjait, és megadja az illő tiszteletet a kelet-európai tagállamoknak. Az pedig elfogadhatatlan, hogy a magyar ellenzéki pártok az Európai Parlamentben a szakbizottsági vezető tisztségek betöltésénél magyar jelöltek megválasztása ellen kampányoltak - tette hozzá.

Dömötör CsabaFotó: Csudai Sándor - Origo

Dömötör Csaba megjegyezte: azzal, hogy Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé választották, javult a magyar érdekeknek megfelelő európai politika esélye.

A Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az államtitkár azt emelte ki, hogy egyetlen pártcsaládnak sincs többsége az Európai Parlamentben, most folyik a többség kialakítása, ennek része a tisztségviselők megválasztása. Magyarország számára a legfontosabb a biztonság, a migráció megállítása, a keresztény alapok és a nemzetállamok tisztelete.