Zálogjegy buktatta le a körözött rablót

Vágólapra másolva!
A budapesti férfi nyakláncokra specializálódott, júliusban egy nőről lépte le, egy hónappal korábban egy fiatal fiút rabolt ki, tőle a nyakláncon kívül a mobiltelefont is elvette. A júliusi rablás után azonban lebukott, a józsefvárosi térfigyelő kameráknak köszönhetően a rendőrök kiszúrták, majd elfogták a férfit. 
Vágólapra másolva!

A rendőrségre július 13-án délelőtt érkezett bejelentés, hogy a VIII. kerületi Teleki László téren egy férfi kitépte egy nő nyakláncát.

A józsefvárosi rendőrök a térfigyelő központban felfigyeltek a helyszíntől pár utcára egy társaságra, amelynek tagjai közül az egyik férfire illett az elkövetőről adott személyleírás.

A járőrök a Vay Károly utcában igazoltatták a csoport tagjait, és

elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított, 35 éves budapesti H. Richárdot.

A rendőrök a társaságában lévő másik férfinál találtak egy zálogjegyet, amely alapján megtalálták és lefoglalták az ellopott nyakláncot. A nyomozók a sértettnek az ékszert még aznap visszaadták.

A rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi ellen a rendőrség rablás bűntett miatt adott ki elfogatóparancsot, mert június 23-án

Pesterzsébeten egy fiatal fiút a földre rántott, majd elvette tőle a telefonját és a nyakláncát.

A pesterzsébeti rendőrök H. Richárdot elfogását követően rablás bűntett miatt, míg a Budapest Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2019. július 15-én elrendelt.