Újabb 2100 katonát vezényelnek az amerikai-mexikói határra

2019.07.17. 21:38

Az amerikai védelmi minisztérium jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra az illegális bevándorlás feltartóztatását célzó erőfeszítések támogatására.

Chris Mitchell ezredes, a Pentagon szóvivője a Reuters hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy Richard Spencer ügyvezető védelmi miniszter kedd este adta hozzájárulását a kontingens telepítéséhez.

A katonák a többi között logisztikai támogatást nyújtanak, és megfigyelési feladatokat fognak ellátni az Egyesült Államok déli határán.Mint mondta, a texasi nemzeti gárda ezer fős, a hadsereg pedig aktív állományából ezeregyszáz fős kontingenst küld. 

Az Egyesült Államok pengésdróttal erősítette meg a Mexikóval közös határkerítését.Forrás: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terriquez

Az amerikai-mexikói határon jelenleg 4500 katona és nemzeti gárdista teljesít szolgálatot.

Az amerikai-mexikói határ felé tartó, több ezer emberből álló migránsok első csoportja október 13-án indult útnak Hondurasból.Forrás: MTI/EPA/EFE/Luis Villalobos

Mexikó és az Egyesült Államok június 7-én kötött megállapodást az illegális migráció megfékezéséről, ennek részeként Mexikó a Nemzeti Gárda hatezer katonáját telepíti a guatemalai határra a közép-amerikai államok felől érkező migrációs hullám feltartóztatására.