Megszólalt a meggyilkolt soroksári nő anyja

2019.07.17. 13:05

Hosszú évek után végre megnyugodhatott a soroksári futó nő, Gyurik Krisztina édesanyja, Katalin asszony. A gyászoló szülő ugyanis nemrégiben kézhez kapta a vádiratot, amely szerint elképzelhető, hogy a lánya gyilkosa tényleges életfogytiglant kap, a férfinak ugyanis aljas indokból elkövetett emberölésért, szexuális bántalmazásért és kifosztásért kell nemsokára bíróság előtt felelnie – írja a Blikk.

Megkönnyebbültem, hogy életfogytiglant kaphat a lányom gyilkosa! – ezt mondta a meggyilkolt nő anyja a Blikknek. Az asszony azt is mondta, a tárgyalásra mindenképpen el akar menni, bár egyelőre nem tudja, mennyire fogja bírni. A szemébe akar nézni a gyilkossággal gyanúsított férfinak.

Az asszony lányát 2013 szeptemberében megerőszakolták és meggyilkolták Soroksár külterületén. Az nő futni indult el a helyszíntől nem messze lévő otthonából, ahova már soha többé nem térhetett vissza. Kezét-lábát összekötözték, majd egy zsineggel megfojtották. Holttestére egy bokros, elhagyatott részen bukkantak rá. Feltételezett gyilkosa, akkor bukott le, amikor a más bűncselekmény miatt elítélt férfi DNS-ét összevetették a helyszínen talált maradványokkal.