Fidesz: Az ellenzék megint a magyar családok ellen szavazott

2019.07.17. 12:58

Az ellenzék Gyurcsányékkal az élen megint a magyar családok ellen szavazott a jövő évi költségvetés múlt heti elfogadásakor - értékelt Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő szerdán újságíróknak. A magyar családoknak szánt támogatásokat nem szavazza meg a magyarországi ellenzék, ellenben amikor az Európai Parlamentben a migránsok támogatásáról van szó, gondolkodás nélkül szavazzák meg a támogatások növelését - mondta a képviselő. 

A kormánypárti politikus rámutatott, mely szerint a 2020-as költségvetés a családok támogatásának a költségvetése, amelyben a családok támogatására fordított összeg több mint két és félszerese a 2010-esnek. Az ellenzék mégsem szavazta meg, "Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek",  gyakorlatilag a teljes ellenzék a magyar családok ellen voksolt  - mondta Dunai Mónika.

Megjegyezte, hogy érdekes módon, amikor az Európai Parlamentben a migránsok támogatásáról van szó, akkor a bevándorláspárti baloldal gondolkodás nélkül megszavazza a támogatások növelését. 

Azzal, hogy nemet mondtak a magyar költségvetésre, megint egyértelművé tették, hogy nekik nem a magyar gyermekek, nem a magyar édesanyák és nem a magyar édesapák az elsők, ők egy másik Magyarországban gondolkodnak - tette hozzá Dunai Mónika. 

Az ellenzéki képviselők minden migránsokkal kapcsolatos támogatást megszavaznak az EU-ban, de a magyar családok támogatására nemet mondanak a magyar országgyűlésbenForrás: MTI/Máthé Zoltán

A kormánypárti képviselő kitért arra, hogy a meglévő családtámogatások (a családi adókedvezmény, a gyed extra, a csok) mellett az ellenzékiek elutasították azokat az új intézkedéseket is, amelyeket a családvédelmi akciótervvel vezetnek be.

A jövő évi büdzsé biztosítja a többi között a babaváró támogatáshoz, a bővülő otthonteremtési kedvezményekhez, a falusi csokhoz és a nagyszülői gyedhez szükséges fedezetet is - fűzte hozzá.

Dunai Mónika kijelentette, hogy a Gyurcsány által vezetett ellenzék folytatja ugyanazt a családellenes politikát, amit kormányzásuk alatt. Akkor is első dolguk volt, hogy elvették az egy- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, és eltörölték az első Orbán-kormány által bevezetett otthonteremtési támogatásokat.

Sorozatos adóemelésekkel és megszorításokkal sújtották a családokat - sorolta a fideszes képviselő, aki hangsúlyozta: nem engedik, hogy ez még egyszer előforduljon.