Elítélték a karácsonyfát megrongáló részeg tüntetőt

2019.07.16. 15:28

A kerületi ügyészség egy férfi ellen emelt vádat garázdaság miatt egy 2018. évi cselekmény kapcsán, a bíróság büntetővégzésében próbára bocsátotta a vádlottat – olvasható az ügyészség mai közleményében.

Mint emlékezetes, a tavalyi adventi időszakban az ellenzék politikai aktivistái a Munka Törvénykönyvének módosítása miatt vonultak az utcára, ahol nem igazán fogták vissza magukat. Volt ott minden: kereszténygyalázás, kukaborogatás és meggyújtott karácsonyfa. Hónapokkal később jöttek az ügyészségi vádemelések, és az ezeket megerősítő bírósági ítéletek. Kedden is érkezett egy ilyen hír. 

Részegen randalírozott az ellenzéki politikai aktivista, elítélték

Eredményes vádemelés egy belvárosi tüntetést érintő bűnügyben – ezzel a címmel jelent meg kedden egy közlemény az ügyészség honlapján, ahol a vádirat rövid kivonata is ismertetésre került. E szerint tavaly december 13-án a hajnali órákban egy 26 éves, ittas állapotban lévő ellenzéki szimpatizáns társával együtt felvette a földről a Szabadság téren található karácsonyfa fényfüzérét, és azzal kezdett el randalírozni. Mint kiderült, a férfi és társa az égősort a földön húzva, cserepes dísznövényeket borított fel. A történtek miatt az ügyészség társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt vádat emelt a férfi ellen, és indítványozta, hogy a bíróság hozzon büntetővégzést. Az ítélet megszületett: 

a bíróság megállapította a garázdaság vétségét, és a férfit büntetővégzésében 1 évre próbára bocsátotta.

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-énForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az ügyészség közleményében kitért arra is, hogy a randalírozó politikai aktivista társa ellen is büntetőeljárás van folyamatban.