Bajkai: Minden választás sorsdöntő

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István országgyűlési képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a helyhatósági választásokra való felkészülésről, de szóba került még az Európai Parlament mai döntése is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt a VI-VII. kerületi helyhatósági választási előkészületekről. Mint elmondta, a pártnak vannak fiatal jelöltjei is, ez azért is van, mert bizony a politikának a fiatalokhoz is kell szólnia, de az is természetes, hogy a fiatalok érdeklődnek a politika ügyei iránt.

Bár a Parlament nyári szünetet tart, de a képviselő megjegyezte, azért vannak olyan, elsősorban bizottsági munkák, amelyek a szünet alatt is folynak, mellette még megkezdődött a felkészülés az őszi önkormányzati választásra is, azaz az idei nyár csak egy nagyon rövid szabadságot engedélyez, tehát nem a pihenésről fog szólni.

A voksolás kapcsán úgy vélekedett Bajkai István, hogy minden választás sorsdöntő,

A Fidesz-KDNP szövetség ezzel szemben azt szeretné megmutatni, hogy a 2010-es első kormányalakítás óta mi mindent tudtak tenni Budapestért, az önkormányzatokért és tulajdonképpen az egész országért. A politikus bízik abban, hogy az elért eredményeket értékelik majd az emberek, ahogy azt a tényt is, mely szerint az ellenzéki összefogás még egy önkormányzatot sem képes elvezetni, így még semmiféle kormányzási képességük sincsen, csupán a gyűlölet tartja őket össze.

Ami Teréz- és Erzsébetvárost illeti, mindkét kerületet fideszes polgármester irányítja, nagyszerű eredményekkel, de ennek a munkának messze nincs még vége, mindig lehet többet és jobbat tenni.

Azért látni kell azt is – tette hozzá, Erzsébetvárosban nincsen meg a kormányzati többség, azaz itt komoly kompromisszumokat kell meghozni a döntések előtt. Az biztos, mindkét kerületben jelentős fejlesztések valósultak meg, ám soha senki nem lehet elégedett az eredményekkel.

De az látszik, megújultak a rendelők, óvodák, egymás után történnek építkezések, az önkormányzatok növelik bevételeiket.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.