Rettegtek Abdán a machetés támadótól

Abda, gyilkosság, bozótvágó kard, rendőr
Abda, 2019. július 15. Rendőrök a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán 2019. július 14-én. A településen egy férfi bozótvágó karddal mért csapást egy rendőrre kora este, a rendőrök célzott lövést adtak le a támadóra, aki súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette. A sérült rendőrt a mentők kórházba vitték. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Egy machetével támadt a rendőrökre vasárnap este egy férfi Abdán. A rendőrök háromszor lőtték meg a támadót, aki a helyszínen meghalt. A férfi skizofrén volt, de a családja szerint nem engedte kezeltetni magát. Abdán többen rettegtek tőle – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Lövéseket és sikoltozásokat lehetett hallani vasárnap este a Győr-Moson-Sopron megyei Abdán. Egy helyi asszony hívta a mentőket a skizofrén fiához, de ők nem tudták ellátni, mert agresszív volt, ezért hívták a rendőröket.

A férfi machetével támadt a rendőrökre, akik lelőtték.

A Bors információi szerint a férfinél több mint két évtizede állapítottak meg skizofréniát.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Tartottak tőle a helyiek

A szomszédok tudták, hogy a férfival gondok vannak, mert mindig lehajtott fejjel járt, nem köszönt senkinek. Többen tartottak is tőle. Az egyik szomszéd a lapnak elmondta, hogy a férfi anyja egy kedves asszony, próbált beilleszkedni, de a fia fura volt. Csak ritkán látták, és nem szólt senkihez.

– mondta szomszéd férfi, aki hozzátette, hogy sajnálják a történteket, de szerintük helyesen jártak el a rendőrök.

– tette hozzá.

A férfi nem engedte magát kezeltetni

A férfi és az anyja nagyjából egy éve költöztek a településre, nyugodt körülményeket akartak biztosítani a skizofrén férfinak, aki nem hagyta magát kezeltetni, pedig a szülei mindent megtettek ezért.

„Próbáltuk rávenni, hogy kezeltesse magát, de nem akarta. Több orvosnál is jártunk, kérleltük, hogy fogadja el a segítséget. Amikor bevette a gyógyszereit, akkor minden rendben volt vele” – mondta a férfi apja.

A faluban arról beszélnek, hogy a férfi többször is rátámadt másokra. Az eset előtt még inkább rosszabbodott az állapota, két hétig nem jött ki a padlásszobájából. A férfi apja szerint a rendőrök helyesen jártak el.

„Szerettem a fiam, de nem tudok rájuk haragudni, én is így cselekedtem volna.”

Kiderítik a teljes igazságot

Hétfőn a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség

hivatalos személy elleni emberölési kísérlet miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

A cél az, hogy teljesen feltárják az eset részleteit – írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Ahogy korábban megírtuk, július 14-én egy Abdán élő asszony mentőt hívott a felnőtt fiához. A férfi agresszívan viselkedett, a mentősök nem tudták megvizsgálni, ezért rendőrt hívtak. A rendőrpáros bement a házba, ahol a férfi egy machetével támadt rájuk. Erre a rendőrök kimentek a házból, de az egyikük elesett, őt a támadó megütötte a fején a bozótvágó késsel.

A rendőrpáros másik tagja látta, hogy a férfi megint ütni készül, ezért háromszor meglőtte.

A skizofrén férfi a helyszínen meghalt.