Hollik: Ilyen alacsony hiánnyal még senki nem tervezett költségvetést

Vágólapra másolva!
Hollik István kormányszóvivő, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a költségvetésről, az Európai Unió ügyeiről, a V4-es országok összefogásáról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a Parlament pénteki ülésén fontos döntések születnek, döntenek az ország jövő évi költségvetéséről, az adójavaslatokról. Ami a költségvetést illeti, a kormányszóvivő kiemelte, ez egy nagyon jó tervezet, ami egy százalékos hiányt tartalmaz, ami tartható, ahogy az összes eddigi vállalás, amit a Fidesz kormány tett meg az eddigi költségvetések során. Hozzátette, ilyen alacsony hiánnyal még senki nem tervezett költségvetést, de az is rendkívüli, hogy a családok támogatására 2200 milliárd forint van betervezve a büdzsében.

Kérdésre válaszolva a képviselő megerősítette, ez a keret felülről nyitott, azaz, ha úgy alakul, hogy a tervezettnél többen vennék fel a babavárós hitelt, a kedvezményes autóvásárlási támogatást, a CSOK-ot a tervezettnél, akkor erre is lehetőség van. A kormányszóvivő elmondta, az eddigi információk szerint például több mint négyezren vették fel az autóvásárlási támogatást, de a babaváró hitel iránt is hatalmas az érdeklődés. Hollik István kiemelte, úgy alkották meg a szabályokat, hogy minden ilyen eljárás illetékmentes.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.