Varga Judit: Az Alaptörvény talaján állva tudjuk képviselni a magyar álláspontot az uniós vitákban

VÖLNER Pál; NAGY Imre; VARGA Judit; STEINER Attila
Budapest, 2019. július 4. Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésén az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án. Mellette balról Völner Pál, az Igaszságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, jobbról Steiner Attila, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Egy bemutatkozó interjút tett közzé a kormány az újonnan kinevezett igazságügyi miniszterrel, Dr. Varga Judittal. Ebben elmondta a legfontosabb terveit a jövőre nézve és beszámolt arról is, hogy a migráció megállítására, a keresztény kultúra, a keresztény értékek védelmére, illetve a nemzetek kölcsönös együttműködésére és tiszteletére épülő politikát kíván folytatni.
Vágólapra másolva!

Dr. Varga Judit igazságügyi miniszter a videóban elmondta, hogy a miniszterelnök arra kérte, hogy a jövőben segítse megnyerni az európai uniós vitákat.

A miniszter asszony beszámolt arról is, hogy az Európai Uniós ügyek mellé megkapta az igazságügyi tárcát és így:

Budapest, 2019. július 4. Varga Judit igazságügyi miniszterjelölt kinevezés előtti meghallgatásán az Országgyűlés európai ügyek bizottságának és igazságügyi bizottságának együttes ülésén az Országház Nagy Imre termében 2019. július 4-án. Mellette balról Völner Pál, az Igaszságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, jobbról Steiner Attila, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Judit kifejtette, hogy kihívást jelent az is, hogy a törvények rendkívül magas számát próbálják csökkenteni és a törvények és a rendeletek közötti egészséges arányt beállítani.

Véleménye szerint a legfontosabb, hogy a versenyképességet segítsék a jogszabályok:

- mondta el a miniszter.

Varga Judit kijelentette, hogy rendezni kívánja az igazságügyi dolgozók bérhelyzetét, amelyre a miniszterelnök úrtól ígéretet kapott.

De az általa követni kívánt politikáról is beszélt:

- mondta el Varga Judit.

Íme a teljes videó: