Még súlyosabb ítéletet kaphat Balla Irma gyilkosa

Balla Irma gyilkosság itelethirdetés Nyíregyháza
Vágólapra másolva!
Az első fokú ítélet súlyosbítását indítványozta az ügyészség Balla Irma gyilkossági ügyében. A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a gyilkossággal vádlott férfi 12 éve ölte meg Balla Irmát, a nő debreceni lakásában. Egy mobiltelefont, egy MP3-lejátszót és 20 ezer forint vitt el tőle. A bíróság ezért korábban különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 15 évre ítélte. Ezt nem találta elég súlyosnak az ügyészség.
Vágólapra másolva!

Az ügyszség életfogytiglant indítványozott a férfi ellen, azzal, hogy legkorábban 30 év múlva szabadulhasson a férfi.

Balla Irma gyilkosság itelethirdetés Fotó: Polyák Attila - Origo

Balla Irma fideszes debreceni önkormányzati képviselő meggyilkolásával korábban a fiát, vádolták meg.

A férfival készült hosszabb interjút itt olvashatja

Az első fokon eljáró bíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt 12 évre ítélte, de a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el az ügyben.

A megismételt elsőfokú eljárásban aztán bizonyítottság hiányában felmentették Balla Irma fiát, majd ezt a döntést az ítélőtábla helybenhagyta.

2013 novemberében rendeltek el ismét nyomozást az ügyben. A bizonyítékok alapján hallgatták ki gyanúsítottként a mostani vádlottat.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Schönstein Sándor számára 2016-ban több mint tízmillió forintos kártérítést ítéltek meg. A harminc hónapot előzetes letartóztatásban töltő férfi korábban bejelentette, hogy a jogerős ítélet után perújítást kezdeményez a kártérítési ügyben.