Ügyvédet váltott a 20 éves Vivient halálra késelő fiú – Ettől vár enyhébb ítéletet

Vágólapra másolva!
A szülei képtelenek beletörődni, hogy fiuk, a kakucsi gyilkos néven elhíresült K. Bálint életfogytiglant kapott, ezért új ügyvédet fogadtak a másodfokú tárgyalásra – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

K. Bálint 2016-ban 13 késszúrással megölt egy húszéves lányt, Vivient. A bíróság ezért életfogytiglanra ítélte azzal, hogy legkorábban 25 év múlva szabadulhat.

– mondta a Blikknek Lichy József ügyvéd.

Meglátásom szerint a gyilkosság tényén nincs mit vitatni, a minősítéseken azonban annál inkább. Úgy gondolom, védencem nem előre kitervelten és nem is különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt. Ha korábban kigondolta volna, hogy mit akar tenni, nem kezdi meg a munkáját a nagyapja tehenészetében úgy, mint minden áldott nap, hanem a gyilkosságra készül. Azt sem tudhatta, hogy a lány biztosan hívja majd a buli végeztével – mondja.

Az ügyvéd szerint a különös kegyetlenség pedig azért vitatható, mert a szakértői vélemény szerint az áldozat már az első késszúrástól halálközeli állapotba került, a többit már nem érzékelte.

A gyilkos szerelmes volt a lányba. A gyilkosság előtt a lány buliban volt, majd felhívta Bálintot, hogy vigye haza. Amikor a visszaúton a falu határában jártak, a fiú megállította a kocsiját, és több mint egy tucat szúrással megölte a lányt.

Ezután avarral, ágakkal fedte el a holttestet, a kést pedig eldugta a garázs kéményébe egy lemez mögé, elé pedig két szál rózsát helyezett.