Fidesz: Újabb bűncselekmény történhetett a szegedi városházán

Botka László alakuló ülés beszél FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása közgyűlés polgármester politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Szeged, 2014. október 27. Botka László szocialista polgármester a szegedi közgyűlés alakuló ülésén a városházán 2014. október 27-én. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
A parkoló ügyében hűtlen kezelés miatt született elsőfokú ítélet után újabb súlyos bűncselekmény árnyéka vetül a szegedi városházára – jelentette ki Tápai Péter, a Fidesz szegedi alelnöke csütörtökön a csongrádi megyeszékhelyen.
Vágólapra másolva!

Tápai Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, a szegedi városvezetés 2009 decemberében Mars téri kereskedők százait tette tönkre azzal, hogy eldózeroltatta az árusító bódéikat.

A közelmúltban készült új szakértői vélemény szerint

jogtalan volt a bódék elbontása, ezért felmerül a gyanúja, hogy a város vezetői 5 és 15 év közötti büntetési tétellel fenyegetett költségvetési csalást követtek el

– tette hozzá a politikus.

Botka László, Szeged szocialista polgármestere Forrás: MTI/Rosta Tibor

Amennyiben igaza van a szakértőnek, akkor Nagy Sándor alpolgármester és Mózes Ervin címzetes főjegyző hazudott arról az Európai Uniónak, hogy a terület per- és tehermentes – közölte az alelnök.
Tápai Péter úgy fogalmazott,

bizonyítja, hogy „mindenkin átgázolnak annak érdekében, hogy céljaikat elérjék”.

A Fidesz szeretné, ha az igazságszolgáltatás végre segítséget nyújtana a kereskedőknek, és megbüntetné azokat, akik emberek százait tönkretették – mondta a politikus.

Bilincsben vihetik el a fél szegedi Városházát

Korábban megírtuk, hogy a Szegedma.hu információi szerint komoly fordulat történt a Mars téri piac ügyében. A portál magas rangú ügyészségi forrásokból úgy értesült, hogy egy új jogi szakvélemény és állásfoglalás alapján leporolhatják az ügyet. Akár bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt fenyegetheti eljárás a szegedi városvezetőket: Nagy Sándor alpolgármestert, és a már visszavonult főjegyzőt, Mózes Ervint.

A Mars téri piac ügye arról híresült el, hogy ennek során közel 100 kereskedőcsalád ment tönkre, nullázták le őket egyik napról a másikra, amikor a tulajdonukban álló üzleteket – a szocialista polgármester Botka László arrogánsan csak „bódéknak" nevezte ezeket – egyszerűen eldózeroltatta a Szegedi Önkormányzat az éj leple alatt.

A kereskedők és a Kúria szerint mindezt jogtalanul tették, mások magántulajdonában okoztak kárt, egzisztenciákat ellehetetlenítve, az életüket elsöpörve.