Megszólalt az apa, akinek a fiának lábát egy házilag készített fűrész vágta le

Vágólapra másolva!
Sírás nélkül nem tud beszélni a borzalmas napról Sándor, akinek a gondatlansága miatt szétroncsolta a fűrészgép hároméves kisfia lábát. Sanyika nem érti, miért különbözik a társaitól – írja a Bors. A kisfiú most protézissel éli mindennapjait. Tavaly január 11-én szaggatta le a bal lábát egy traktorral hajtott fűrészgép.
Vágólapra másolva!

A baleset idején egy közeli tanyán volt apa és fiai. A családfő fát darabolt, a 3 és 5 éves gyerekek a burkolat nélküli, házilag készített munkagép közelében játszottak.

A favágás közben Sándor őrizetlenül hagyta a gép oldalát, elfordult a gyerekektől, és nem vette észre, hogy a kisebbik fia a gép közelébe került, aminek a kardántengelyébe beakadt a gyerek kabátja.

A berendezés a fűrészgép belseje felé csavarta a kisfiút. A lábát térd felett amputálni kellett.

– mondta a férfi a Borsnak.

Két hónapos kórházi kezelés után mehetett csak haza a kisfiú a családjához.

A gyermekkel és az édesapjával is pszichológus foglalkozott a történtek után.

Az apát gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértéssel vádolják, a nyomozás során igazságügyi orvos- és tárgyszakértőt is kirendeltek. A vádirat szerint a férfi a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta, amikor nem akadályozta meg, hogy kisfiú a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön.