Jakab: A költségvetés minden területre fókuszál

Vágólapra másolva!
Jakab István, az országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (MAGOSZ) vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar agráriumról.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, a nyári szünet előtti utolsó munkanapon fogadják el az ország jövő évi költségvetését, sok ellenzéki módosító indítvány érkezett be, ezekről már döntöttek, hiszen mint azt a politikus kiemelte, a kormánypártok felelőssége, hogy az országnak jó, stabil és elfogadott költségvetése legyen. Az elfogadásra váró tervezetben már ott szerepelnek a családvédelmi akcióterv forrásai is, de a költségvetés minden területre fókuszál.

A mezőgazdasági ágazat, azon belül a kutatás is szerepel a tervezetben, a nemzeti kutatóintézetek szövetsége így képesek elvégezni a legfontosabb kutatásokat, amelyeket a nemzeti agrárstratégia szolgálatába állítanak.

Ennek is köszönhetően elmondható, Magyarországon minden rendelkezésre áll, a legmodernebb fejlesztések is fellelhetők. Asz agrárszakemberek most azon dolgoznak, hogy ezek a technikák minél szélesebb körben legyenek elterjesztve, így elérve a hatékony gazdálkodást. Kiemelten fontos a korszerű öntözés bevezetése, hogy megvalósulhasson a fehérjeprogram is.