Gólem-tó-parti tragédia: a kislány még meg akarta puszilni az apját

2019.07.11. 12:49

Egy 11 éves kislány és édesapja halt meg abban a kocsiban, amely egy nyéki tóba gurult június 14-én éjszaka. A kislány a tragédia előtt valószínűleg csak jóéjtpuszit akart adni az apjának, végül mégis a kocsiban maradt, amely aztán belegurult a tóba – tudta meg a Bors.

A család a nyéki Gólem-tó partján sátorozott, amikor éjjel kocsijuk a vízbe gurult, a benne ülő édesapával és a 11 éves kislányával. A sátorban pihenő anya és nagyobbik gyerekük horgászokkal próbálták kihúzni kocsiba szorult szeretteiket, de életüket már nem lehetett megmenteni.
Fanni a sátorban aludt volna a testvérével, míg a szülők a kocsiban. De a kislány valószínűleg beszaladt az édesapjának jóéjtpuszit adni

– mondta a Borsnak Emődi Beáta, a Tüskevár Iskola tagintézmény-vezetője, ahova a Fanni is járt.

Fanni nagyon szerette ezt a helyet, úgy emlegette, hogy a tengerhez mennek. Nagyon kedves, barátságos, ölelkezős kislány volt, egy tündér. A szülei nagyon szerették, és bár nehéz anyagi körülmények között éltek, mindent megtettek a gyerekekért – tette hozzá a Borsnak Lengyel Szilvia, az iskola gyógypedagógusa.

Az édesanyának és a tinédzser nagyfiúnak a gyász mellett anyagi gondokkal is szembe kell nézniük, a családban az apa volt a kenyérkereső. Ezért nemcsak Fanni osztálytársainak szülei, de az iskola pedagógusai is összefogtak a családért.