Élelmiszerbolt előtt csaptak le a rendőrök a budapesti drogdílerre – videó

Budapest, drogdíler, kábítószer
Budapest, 2019. július 11. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói fognak el egy férfit Budapesten 2019. július 9-én. A KR NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 59 éves férfival szemben, aki a nyomozás adatai szerint VII. kerületi lakásában rendszeresen árult drogot, többnyire kokaint. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
VII. kerületi lakásában árult drogot egy 59 éves férfi. A rendőrök először a vásárlóit fogták el, majd összehangolt akcióban kapták el kedd délelőtt a dílert is. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ellene.
Vágólapra másolva!

Az 59 éves férfi a VII. kerületi lakásában rendszeresen árult drogot, többnyire kokaint. A KR NNI nyomozói beazonosították a díler vásárlóit.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az egyik fogyasztót, egy 44 éves férfit 2019. május 14-én a KR járőrei az után vonták intézkedés alá, hogy néhány percet a kereskedő lakásában töltött. A ruhájában csekély mennyiségű kokain találtak.

Egy másik vásárlót június 21-én fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársaival közösen. Az 53 éves férfinél alufóliába csomagolt fehér port – feltehetően szintén kokaint – találtak a rendőrök.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A KR NNI nyomozói 2019. július 9-én összehangolt akciót szerveztek, majd 11 óra 56 perckor

egy élelmiszerbolt előtt elfogták a drogdílert is.

Ezután kutatást tartottak a férfi lakásában. A rendőrök kokaint, valamint a kábítószer terjesztéséhez szükséges eszközöket (digitális mérleget, simítózáras nejlontasakokat, a higításhoz használatos „ütőanyagot") találtak és foglaltak le.

Az 59 éves férfit elfogását követően előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A két fogyasztóval szemben kábítószer birtoklása miatt a BRFK folytat eljárást. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.