Újra csúcson az ellenzéki belháború Zuglóban

Tocsik-ügy, Janicsák István polgármesterjelölt választási plakátja a XIV. kerületben
Vágólapra másolva!
Zuglóban sem sikerült egyelőre megállapodni az ellenzéknek arról, hogy kit indítsanak a polgármesteri posztért. a polgármesterségre alkalmatlan Karácsony Gergely és az MSZP Horváth Csabát támogatja, míg a legfrissebb hírek szerint a Momentum Mozgalom Janicsák István zenészt indítaná. Janicsák 2010-ben már ringbe szállt a kerületben, akkor harmadik lett. 
Vágólapra másolva!

Janicsák István zuglói polgármesteri ambícióit támogatná a Momentum Mozgalom XIV. kerületi szervezete – értesült a Magyar Nemzet. Az előválasztás is felmerült a zuglói ellenzék belső vitáinak rendezésére és a Momentum Mozgalom megnövekedett politikai étvágya miatt, Karácsony Gergely, a baloldal közös főpolgármester-jelöltje azonban ezt az ötletet múlt pénteken elvetette.

Janicsák István ismét ringbe szállhat Zuglóban Forrás: MTI

Ezután vetődött fel a helyi civilek és a Momentum politikusai közti találkozón, hogy egy pártoktól úgymond független jelölt is induljon Horváth Csaba (MSZP) mellett.

A II. kerületben lakó Horváth jelölését sok kritika érte, de indulása mellett Karácsony hétfőn a 444-nek adott interjújában határozottan kiállt,

mondván, jól felkészült Zuglóból a szocialista politikus.

Ami Janicsák Istvánt illeti, 2014-ben – amikor Karácsony Gergelyt először Tarlós István lehetséges kihívójaként emlegették – már felvetődött, hogy a Z'Zi Labor együttes frontembere lehetne az Együtt–PM zuglói polgármesterjelöltje, mivel 2010-ben egy civil szervezet támogatottjaként harmadik lett a választáson. Végül azonban Karácsony mérette meg magát Zuglóban, Janicsák pedig a támogatásáról biztosította.

A Fidesz zuglói polgármester-jelöltje Rozgonyi Zoltán jelenlegi alpolgármester.