Grezsa István indul Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter ellen

Vágólapra másolva!
Önálló jelöltként indul a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért Grezsa István orvos, Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő.
Vágólapra másolva!

A politikus támogatói körében elmondta, úgy látja,

Az elmúlt másfél évben tapasztalt megosztottság végletesnek tűnik, az önkormányzati választás pedig arról szól, lesz-e olyan jelölt, aki képes a sebeket begyógyítani, és békét teremteni, ami a fejlődés alapja.

Összefogás kell

Grezsa István úgy fogalmazott, "a terméketlen, sehova nem vezető iszapbirkózás" helyett a következő három és fél hónapban Hódmezővásárhely jövőjéről szeretne beszélni. Leszögezte, mindenképpen közös nevezőt kell találni a városban. Jelöltként a pártok támogatása mellett számít a magánszemélyek, baráti közösségek, civil szervezetek segítségére is. Mint mondta, októberben túl kell terjeszkedni a pártkereteken, szükség van azok összefogására, akik békét, kiszámítható jövőt szeretnének Hódmezővásárhelyen.

Grezsa István önálló jelöltként indul Hódmezővásárhelyen Forrás: Promenad.hu

A képviselő kijelentette,

felül kell vizsgálni a város és a kórház közötti kapcsolatokat.

Leszögezte, az önkormányzatnak - függetlenül attól, hogyan hívják a polgármestert - kötelessége segíteni a városi kórházat. A jelenlegi városvezetés furcsa álláspontot alakított ki a kórházzal kapcsolatban, úgy vélik, nem kell foglalkozniuk az intézménnyel, az kizárólag az állam feladata. Pedig a kórházba - ahol zömében vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket - bárki bekerülhet - mondta.

Konzultáció indul

A politikus bejelentette, konzultációt indít annak érdekében, hogy a városban élők kifejthessék álláspontjukat a kórházról.

A képviselő ígéretet tett ötven kórterem korszerűsítésére, annak érdekében, hogy a páciensek klimatizált, önálló vizesblokkal felszerelt szobákban gyógyulhassanak.

Polgármesterként segíteni kívánja a gyermekosztály felújítását, valamint a kórházban dolgozó orvosok és szakdolgozók lakáshoz jutását.

Grezsa István 1962-ben született, az orvosi egyetemet Szegeden végezte, diplomáját 1986-ban vette át. Belgyógyász szakorvosjelöltként, majd háziorvosként azóta Hódmezővásárhelyen dolgozik.
1988-ban részt vett az MDF alapításában, majd a párt országos és megyei vezetésében. 2009-ben kilépett az MDF-ből, azóta nem tagja egyetlen pártnak sem.

Először 1998-ban szerzett hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselői mandátumot. Az elmúlt 21 esztendőben az MDF, majd a Tiszta Lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület, 2010-től a Fidesz-KDNP frakció képviseletében végezte közgyűlési munkáját. 2014-től többféle tisztségben segíti a kormány nemzetpolitikai munkáját. 2018-tól a Miniszterelnökségen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos.