Egymilliónyi szerszámgépet csaltak ki

Vágólapra másolva!
Egy négytagú banda azt hazduta egy internetes hirdetőnek, hogy nagy értékben, milliókért vásárolnak tőle szerszámgépeket, de végül közel egy millióért loptak a nőtől. Az ügyészség vádat emelt ellenük csalás miatt. 
Vágólapra másolva!

A vádlottak közül az egyik férfi 2017. augusztus végén jelentkezett egy internetes hirdetésre, amelyben egy nő szerszámgépeket akart eladni. Megbeszélte a hirdetővel, hogy az M3-as autópályán, egy benzinkúton találkoznak. A férfi társával együtt ott várta a nőt, aki elvezette őket egy miskolci telephelyre, ahova a férfi másik két társa is elment egy kisteherautóval.

A nő az egyik vádlottnak megmutatta a raktárban lévő szerszámgépeket.

A hirdetőnek azt mondta a férfi, hogy mintegy 5 600 000 Forintért szeretne vásárolni, ugyanis egy tanműhelyt fog berendezni Csepelen.

A vádlott a társai jelenlétében megegyezett a hirdetővel, hogy a kiválasztott árukért küld egy kamiont, de még ott a helyszínen bepakoltak egy védőgázas hegesztőgépet és egy eszterga tokmányt a kisteherautóba, azzal, hogy mivel sokat vásárolnak, nagy összegben, kedvezményeket kérnek. A kisteherautóba rakott szerszámgépeket ingyen akarták elvinni.

Ebbe bele is egyezett az eladó, de a vádlottak még több szerszámot, szerelőkocsit, hengersort, csiszolócsapágyakat pakoltak a teherautóba és azt mondták, hogy majd a gépek kifizetésekor, később azokat is kifizetik.

Mivel azt is mondták, hogy előleget fizetnek, így az eladó megengedte nekik, hogy mindent elvigyenek, amit a kisteherautóba tettek.

A vádlottak két telefonszámot is megadtak a nőnek, aki a következő két napban ezeken tartotta velük a kapcsolatot. De a férfiak mindenféle indokot kitaláltak, hogy később fizetik ki az elhozott szerszámgépeket, aztán elérhetetlenné váltak.

A nőnek összesen 859 000 Forintos kért okoztak.

Az ügyészség az egyik vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, másik három vádlottal szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.