Bajkai: A magyarországi zsidóság a reneszánszát éli

Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Törvényalkotási Bizottság alelnöke beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában az Országgyűlés szünet előtti utolsó hetéről, a választási felkészülésről, valamint a Maccabi Európa Játékokról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a Parlamentben a nyári szünet előtt a legfontosabb feladat a jövő évi költségvetés elfogadása, de még ezen a héten kerül sor az új igazságügyi miniszter, Varga Judit eskütételére. Az elfogadásra váró költségvetés kapcsán annyit jegyzett meg a képviselő, hogy ez is megmutatja,

Magyarország rendkívül biztos lábakon áll, a fejlődés pedig nem áll meg.

Bajkai István, mint a Fidesz VI-VII. kerületi szervezetének a vezetője elmondta, a párt belső szabályzata értelmében kerültek kijelölésre a két kerületben a képviselőjelöltek, akik majd ősszel indulnak el a helyhatósági választáson. Korábban már kiderült, hogy a Fidesz-KDNP továbbra is a két jelenlegi polgármestert, Hassay Zsófiát és Vattamány Zsoltot indítja, miután mindketten kitűnő munkát végeztek. A jelöltek kiválasztásával pedig megkezdődött a felkészülés az októberi választásra is. A politikus hozzátette, a képviselőjelöltek között ott lesznek a fiatalok a Fidelitastól.

Bajkai István kérdésre válaszolva kijelentette, az ellenzék biztosan nem aktívabb a kormánypártoknál a választási előkészületeket tekintve, persze az előfordulhat, hogy egyes kérdésekben hangosabbak az ellenzéki pártok, ám ez még nem jelenti a felkészülést.

A Fidesz-KDNP dolgozik keményen, az ellenzék kapcsán pedig azt jegyezte meg a képviselő, az előválasztás sokkal inkább a felkészületlenséget jelenti, ezzel elsősorban választási hangulatot próbálnak teremteni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.