Halász: Sikerült elkerülni a legrosszabbat

Vágólapra másolva!
Halász János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a frakció szóvivője beszélt a Heti Tv Pirkadat című műsorában az új európai helyzetről, a magyar elvárásokról.
Vágólapra másolva!

A politikus kifejtette véleményét az Európai Unió új vezetését illetően. Mint elmondta, nagyon hosszú menet volt, mire a mostani helyzet kialakult, aminek még nem is értek a végére. Hozzátette, ahogy annak a munkának sincs vége, hogy meg kell védeni az ország érdekeit, azaz annak a mandátumnak megfelelően kell dolgozni, amire a magyar emberektől a felhatalmazást megkapták. Olyan vezetőkre van szükség, akik nem engednek a migrációnak, akik odafigyelnek a zsidó-keresztény értékekre, akik a nemzetek szuverenitására is figyelnek.

A mostani választással – emelte ki Halász János, sikerült elkerülni a,legrosszabbat, Frans Timmermans személyében, a megszületett végeredmény reményt ad arra, hogy sikerülhet elérni a célokat. De más posztokra is választottak, megalakult az Európai Parlament, amelynek két magyar alelnöke is van, Járóka Lívia a Fidesz képviselője a Néppárt képviseletében, aki egyébként már 2017 óta dolgozik alelnökként. A másik alelnök pedig Dobrev Klára a DK-tól, aki az Európai Szocialisták jelöltje volt. Az EP megválasztotta a különböző bizottságok tagjait, a politikus elmondta, a Fidesz-KDNP minden bizottságba delegált képviselőt. Arról nem tudott még beszélni a szóvivő, hogy a bizottságokon belül ki milyen tisztséget kap, hiszen erre még nem került sor.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.