Újabb hazugsággal bukott le a Momentum politikusa

Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A születés közbeni abortuszt is támogatja a Planned Parenthood, az a születésszabályozással foglalkozó amerikai szervezet, amelynek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni. A szervezet ellen az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz már – mondta Szilvay Gergely, aki egy alapos cikkben tárta fel a Planned Parenthood működését. Cseh korábban azt állította, hogy pusztán „az amerikai fundamentalista szélsőjobb által terjesztett propagandaüzenetekről” van szó. A momentumos EP-képviselő a kongresszus egyik bizottságának jelentésére hivatkozott, azonban elfelejtkezett másik két hasonló jelentésről.
Vágólapra másolva!

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a születésnapja alkalmából gyűjtést hirdetett politikusi Facebook-oldalán a Planned Parenthood (PP) nevű amerikai szervezetnek, amit sokan csak „abortuszgyár”-ként ismernek – elevenítette fel az előzményeket az Origónak Szilvay Gergely, a Mandiner.hu újságírója, aki legújabb cikkében alapos elemzést készített a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetről.

Ezután többen felhívták rá a figyelmet, hogy a PP 2015 óta deffenzívában van, mivel oknyomozó újságírók több száz órányi felvételt tettek közzé, amelyekből az derült ki, hogy a PP ügyfelei magzatszövetekkel kereskedtek – tette hozzá.

Szilvay elmondta, hogy Cseh Katalin azt állította, nem igaz a szövetekkel való kereskedés, mivel nem talált ilyen problémát a washingtoni képviselőház egyik bizottsága sem. Egyben Cseh Katalin megjegyezte, hogy ezt a rémhírt a fundamentalista szélsőjobboldali média terjeszti csak – emlékeztetett Szilvay.

Világosan kiderült, Cseh Katalin egyszerűen hazudott a Planned Parenthood nevezetű abortuszpárti szervezetről Forrás: Origo

Cseh egyik állítása sem felel meg a valóságnak

A Mandiner újságírója kifejtette,

2015-ben az egész jobboldali média rengeteget foglalkozott az üggyel. Ráadásul a képviselőház három bizottságának nyomozópanelje pedig, akárcsak a szenátus jogi bizottsága, rengeteg problémát talált a PP és ügyfelei gyakorlatával kapcsolatban. Olyannyira, hogy számos tagállami főügyésznek a figyelmébe ajánlották a szervezetet, s 2017 óta az Igazságügyi Minisztérium és az FBI is nyomoz – fejtette ki Szilvay Gergely. Ez a két bizottsági jelentés, amelyekről a Momentum EP-képviselője megfeledkezett, hitelt adott a videóknak, és kivizsgálandónak tartotta, hogy történt-e törvényszegés.

Milyen törvényszegésről van szó? – tette fel a kérdést Szilvay. Amerikában lehet emberszövetekkel kereskedni, de abortált magzatok szövetével nem. Adományozni viszont lehet ilyen magzatszövetet, és a kezelési költséget el lehet kérni érte. Ezzel kapcsolatban annyit mond a szabályozás, hogy annak megalapozottnak kell lennie. Ez a szürke zóna. Ugyancsak tilos az abortusz folyamatát úgy módosítani, hogy nyerészkedésre alkalmas legyen az abortált magzat, és szükséges a szülői beleegyezés is – ismertette az újságíró.

Cseh a vizsgálati anyag kapcsán sem fejtette ki az igazság minden szeletét Forrás: Maninder

Burkolt beismerést tett a Parenthood

2017 decemberében a kaliforniai Orange megye kerületi főügyészével kötött, peren kívüli egyezség értelmében a Planned Parenthood of Orange & San Bernardino Counties (PPOSBC) volt ügyfelei, a DaVinci Biosciences és a DV Biologics visszafizették a magzatszövetekkel való kereskedésből származó profitjukat, 7,8 millió dollárt, egyben kitiltották őket Kaliforniából. A testvérvállalatok a gyanú szerint 1100 dollárt is elkértek a világ egyetemi kutatóintézeteiből a PP-től származó, általuk továbbadott magzati agyszövetekért.

Ez burkolt beismerés –

mondta Szilvay Gergely.

Az újságíró szerint az még izgalmas, hogy David Daleiden, a videókat készítő oknyomozó újságíró és társai ellen több per is indult, s egyik legelszántabb ellenfelük, William Orrick bíró ismert az abortusziparhoz kötődő szálairól, illetve arról, hogy az őt kinevező Barack Obamának 200 ezer dollárt gyűjtött annak kampányában. A kinevezés tehát nagyjából politikai hála volt – ismertette Szilvay.

mondta Szilvay Gergely.

Cseh Katalin már korábban is botrányt okozott az abortusszal kapcsolatos állásfoglalása miatt Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A botmixeres botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, Cseh azzal „robbant be” a magyar közéletbe, hogy előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen egy Papp Réka Kinga nevű feminista aktivistával beszélgetett a Klubrádióban. Ennek során érintették az abortusz témáját, ahol a következő párbeszéd hangzott el:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett...
Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.
Cseh Katalin: (NEVET)
Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.
Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.
Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.
Cseh Katalin: (NEVET) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben...

Ahogy olvasható, az aktivista a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh „Katka” hangosan nevetett, és azt mondta, hogy majd terjeszti ezt az elnevezést. Vagy primitív kifejezését idézve: elterjeszti kis körében.

Születésnapi meglepetés

Később a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást, amiben a Planet Parethood számára indított gyűjtést. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy keményvonalas abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. A Cseh által támogatott szervezetről kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt, és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást.

Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást.

Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek,

amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.