Megérkezett a vihar és a jégeső

Vágólapra másolva!
Vasárnap zivatarokkal érkezett meg a hidegfront. Az erős szél rengeteg fát csavart ki az ország több megyéjében.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire, majd Délkelet-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután.

A katasztrófavédelem szerint az ország több térségében is károkat okoz a viharos időjárás, az erős szél. Budapesten elsősorban kidőlt fákhoz, lezuhant ágakhoz riasztották a tűzoltókat.

A III. kerületben, a Nánási úton például kettétört és leszakított egy villanyvezetéket, a Szél utcában pedig egy épület tetejére dőlt egy fa.

A XVII. kerületben, a Várvíz utcában távközlési kábelre, míg a XI. kerületi Karolina úton egy másik fára zuhant egy fa.

Zala és Somogy megyében is ad munkát a vihar a tűzoltóknak. Szőkedencsen egy mintegy húszméteres fa dőlt a 7-es főútra, Zalakomáron egy másik a Rákóczi utcát zárta el, míg Barcson, a Semmelweis utcában a szél gyökerestől kifordított egy fenyőt, amely egy ház tetejére dőlt.

Békés megyében Békéscsaba és Újkígyós között több fa kidőlt az útra, és a vihar miatt közel 30-szor hívták a tűzoltókat.

A legnagyobb kárt az időjárás Gyulán okozta: tetőket bontott meg, többek között a fociakadémia tetejét, valamint a város felé haladva, a négysávos útra rádőlt egy fa. Emellett Békéscsabán a Széchenyi Ligetben is kidöntött egy fát a vihar – írja a Beol.

Sok riasztás érkezett a Somogy megye Baranyával határos vidékén fekvő Lakócsáról. Ott a kidőlt fák villanyoszlopokat és –vezetékeket is megrongáltak, ezért az áramszolgáltatás leállt. Szegeden több helyen dőltek ki fák, törtek le ágak. A Berlini körúton például a trolivezetéket is leszakította egy méretes ág.

Csongrád megye más településein, például Algyőn, Apátfalván, Deszken és Földeákon is szükség volt tűzoltói beavatkozásra a viharkárok felszámolása érdekében.