Bagi Iván csúnyán átverte Fábry Sándort: most elárulta, hogyan

Sléger téma Bagi Iván
A vasárnapi Sláger téma első vendége Bagi Iván lesz.
Vágólapra másolva!
Július 7-én, vasárnap 20 órától Bagi Iván és Grandpierre Attila lesz Kalmár Tibor vendége a Sláger Témában. A Sláger Téma Extrában pedig a Muri Enikővel készült interjút lehet ismét meghallgatni.
Vágólapra másolva!

Bagi Iván humoristaként a csúcsra ért, hiszen állandó és egyben örökös társával, Nacsa Olivérrel együtt idén ők vehették át a szakma legrangosabb elismerésének számító Karinthy-gyűrűt. Hogy Bagi Iván életében a humor egyfajta álca, menekülés-e, vagy pont az a közeg, ahol igazán kiteljesedhet, arról is beszél vasárnap a Sláger Témában. Szakmai karrierjük legfontosabb pillanatai mellett

annak a történetét is megismerhetjük, hogyan verte át Fábry Sándort, amikor a humorista sokadszorra is kritizálta irodalmi munkásságát.

Bagi Iván ugyanis író-költő mivoltának titkaiba is beavatja a Sláger Téma hallgatóit. A kilenckötetes szerző mesél önéletrajzi ihletésű könyveiről, és legutóbbi két, szépirodalmi kötetéről, az életkarcolatokat, illetve megannyi megkapó verset tartalmazó A hűség árvájáról és A törődés eredetéről is. Sőt, soron következő két könyvéről is beszél, hiszen már kész az újabb verseskötete, de egy mondhatni műfajteremtő kiadvánnyal is készül. Előbbi talán már jövőre, a szépirodalmi bravúrnak tűnő „Nagyvers” munkacímmel bíró kötete pedig azt követően várható.

A vasárnapi Sláger Téma első vendége a Karinthy-gyűrűs Bagi Iván lesz Forrás: Origo

A Sláger Téma második órájában, 21 órától Grandpierre Attila lesz a vendég, aki egy valódi reneszánsz ember, hiszen csillagászként, fizikusként az élet matematikai képletét próbálja megtalálni. Mindeközben őstörténeti könyveivel alkot maradandót az emlékezettudományban.

A tavasz végén megjelent az Ősi Magyarország – A Kárpát-medence és a Selyemút népeinek felemelkedése nemcsak súlyában monumentális, hiszen a mintegy két kilót nyomó könyvben olyan vaskos gondolatokat fogalmaz meg, miszerint a magyarság ősi kultúrája hétezer esztendőre vezethető vissza.

Hogy az egykoron egész Eurázsiát meghódító kultúrának köszönhetően – talán pont a Selyemút révén – egy új reneszánsz köszönthet-e hamarosan a világunkra, az is kiderül majd a Sláger Témából. Ahogy az is, miért pont Vágtázó Halottkémek a neve az immáron 45. esztendeje létező zenekarának, amivel a semmivel össze nem téveszthető, müezzinekre hajazó hangzásvilágot teremtette meg a honi popkultúrában.

Grandpierre Attila még arról a szinte isteni csodáról is mesél majd, miképpen ismert rá saját slágerére egy előtte általa még soha nem hallott, több száz évvel korábbi mongol népdalban.

Grandpierre Attila és Kalmár Tibor Forrás: Origo

22 órától pedig, a Sláger Téma Extra adásában a Muri Enikővel készült interjút hallgathatják meg újra.

Az ő karrierjében a Szomorú nyárból végül csodálatos évek lettek. Az X-Faktor tehetségkutatóval befutó színész-énekesnővel is Kalmár Tibor beszél majd a kezdeti elutasításokról, és az is kiderül, hogy ki az, aki minden nehézség ellenére a folytatásra ösztönözte. Aminek köszönhetően megjelenhetett első nagylemeze, az Enciklopédia, rajta olyan slágerekkel, mint a Késő már vagy a Botladozva.

Muri Enikő zenei karrierjében szintet, sőt, lassan dimenziót váltott azóta, hiszen a Sugarloaf együttes énekesnőjeként éppen a világűrt készül meghódítani.

A Sláger Téma Extrában Muri Enikővel beszélget Kalmár Tibor Forrás: Origo

A Sláger Téma Extrában Muri Enikő elsők között meséli el, hogy

a nemrégiben megjelent Szputnyik című nagylemezüket szó szerint világ körüli pályára állítanák, így már fel is vették a kapcsolatot az orosz és az amerikai űrhajózási hivatalokkal.

A galaktikus tervek mellett már javában készül a szeptember közepén a Budapest Arénában jubiláló Rómeó és Júlia-musicalre, amelyben ifjúkora ellenére már Capuletné szerepét bízták rá. Muri Enikő az Operettszínházból való eljöveteléről, és a rendező, Kerényi Miklós Gáborral való viszonyáról is vall.

2019. július 7-én 20-23 óra között tehát ismét Sláger Téma és Sláger Téma Extra, a Sláger FM-en Bagi Ivánnal, Grandpierre Attilával és Muri Enikővel, valamint a házigazda Kalmár Tiborral.