Magyar sorozatgyilkos állhat bíróság elé

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség egy rákóczifalvai férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt három embert 2017 végén és 2018 elején. Mivel a gyanú szerint három áldozata van, akikkel ugyanazzal a módszerrel végzett, nevezhető sorozatgyilkosnak, bár a motiváció miatt nem sorolható a klasszikus sorozatgyilkosok közé, mert nem szexuális indíték vezette el a brutális támadásokig. 
Vágólapra másolva!

A fiatal férfi alkalmi munkák során ismerkedett meg a nála idősebb áldozataival, akik hozzá hasonlóan mind szegények voltak.

Valamennyi áldozatát a saját házukban, puszta kézzel és kegyetlenül gyilkolta meg.

Az elsőt 2017. december 23-án támadta meg. Alkoholt ittak, amikor összevesztek valamin. Az áldozat szidni kezdte a férfi anyját,

ami miatt szó nélkül agyonverte őt a férfi.

A vád szerint 2018. február 19-én a Rákóczifalván a kertszomszédjait ölte meg, mert nem tetszett nekik, hogy a férfi hívatlanul megjelent náluk. Elküldték a házukból, miközben őt is és az anyját is szidták.

A férfi rájuk támadt, légzőszerveiket, mellkasukat megtaposta, és addig bántotta őket, amíg meg nem haltak.

Aztán kifosztotta őket. Ruhákat, parfümöket és ennivalót vitt el tőlük. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség – a korábban is erőszakos cselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfival szemben – a Szolnoki Törvényszéknél, a letartóztatás fenntartása mellett, tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta.