Garázdaság miatt indult eljárás a Marina Parton verekedők ellen

Marina part verekedés - ütés előtti jelent
Vágólapra másolva!
Július 2-án két névtelen bejelentés is érkezett a rendőrségre azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik a Marina Part Lakóparkban lévő Úszódaru utcában hangoskodtak egyfajta erődemonstrációként. A főleg férfiakból álló társaság tagjai fel-alá járkáltak, üvöltöztek, késeléssel és veréssel fenyegették egymást. Mindezt több lakóparkban lakó is telefonnal rögzítette. A felvételek kikerültek a netre. Az egyiken kivehető, hogy két férfi szabályosan boxmeccset vív egymással. A lakók hetek óta rettegnek attól, hogy elfajulhatnak ezek az utcai verekedések. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a korábbi bejelentésben érintettek ugyanazok-e, mint akiket most láttak a Marina Parton élők. 
Vágólapra másolva!

Az egyik férfi kihúzza magát a YouTube-ra feltöltött felvételen, amikor a Duna-part irányába indul, de a többiek is "kakaskodnak" egymással,

mintha az egész egy látványos erődemonstráció lenne.

Egy másik pillanatban egy kisgyerekes szülő próbál rémülten, minél gyorsabban átszaladni az úttesten a hőzöngő emberek között, a gyerekével a karján.

Forrás: Facebook

Tisztán kivehető, hogy a kétségbeesetten üvöltőző női hang az egyik lakó kutyáját is felbosszantja, de hiába ugat, a csoport tagjai csak egymással vannak elfoglalva. Legalábbis eddig így volt, de ahogy tegnap írtuk,

a luxuslakóparkban élők rettegnek attól, hogy elfajulhatnak az ilyen erődemonstrációk.

Ez a videó csak az egyik azok közül, amelyek a napokban felkerültek a netre. Több lakó készített felvételt a mára hétköznapivá vált jelenségről. Ez ugyanis nemegyszer történt már meg, és mindig fényes nappal.

A múlt héten két férfi meg is ütötte egymást a Danubius utcán.

Forrás: Facebook

Garázdaság miatt indult eljárás

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget. Azt válaszolták, hogy jártak kint kedden, két névtelen bejelentő is hívta őket a csoport miatt.

"A BRFK járőrei mindkét alkalommal kimentek a helyszínre, azonban a rendőrök kiérkezéséig a bejelentésben szereplő személyek már elhagyták a helyszínt.

A rendőrök a kiérkezésükkor bűncselekményt, szabálysértést már nem észleltek, és a helyszínen sem volt olyan személy, aki a történtekről információval tudott volna szolgálni" - írták.

Korábban, június 19-én is riasztották a rendőröket ugyanerre a környékre, akkor is egy utcai verekedés miatt. Akkor sikerült intézkedniük. Bár a friss felvételeken látható, fel-alá járkáló, üvöltöző, késsel fenyegetőző csoport tagjait nem tudták kihallgatni, megpróbálják kideríteni, hogy ugyanazokról van-e szó, akikkel kapcsolatban júniusban garázdaság miatt indult eljárás.

- tették hozzá az Origónak küldött levelükben.