Baltával vágta fejbe feleségét egy tarnabodi férfi

Vágólapra másolva!
Négy gyerek nézte végig, ahogy egy válófélben lévő pár egyik tagja rátámad a másikra. A férfi egy baltával vágta fejbe a feleségét, aztán késsel is meg akarta szúrni, de az asszonynak volt annyi lélekjelenléte, hogy kicsavarja a kezéből. Horrorfilmbe illő jelenet játszódott le egy kis magyar faluban. 
Vágólapra másolva!

A férfi évtizedeken át élt közös háztartásban egy asszonnyal, akivel három kiskorú gyereküket nevelték együtt, és ők gondoskodtak az akkor 10 éves unokájukról is. Kapcsolatuk megromlott, elhatározták, hogy elválnak. A férjnek 2017. január 19-én kellett volna külön lakrészbe költöznie a megállapodásuk szerint, de ezt ő nem akarta megtenni.

– olvasható az Ügyészség oldalán.

Egy nappal később, január 18-án 22 óra körül az asszony és a gyerekek már mindannyian a saját ágyukban feküdtek az egyik szobában, amikor a férfi magához vett egy közepes nagyságú baltát, és azzal odalopakodott alvó feleségéhez,

majd a szerszám fokával minden előzmény nélkül lesújtott rá.

A fejét találta el, ennek ellenére az asszony nem veszítette el az eszméletét, felült az ágyban, mire a férje elővett egy jókora konyhakést, amit a mellkasának szegezett. Azt kérdezte tőle:

Az asszonynak ömlött a fejéből a vér, mert nyílt koponyatörése volt, ennek ellenére még volt annyi lélekjelenléte, hogy

megragadja a kést, és kicsavarja a férje kezéből.

A négy gyermek mindent látott. Az ágyból nézték végig a támadást, ami pszichésen mély nyomot hagyott bennük.

A Heves Megyei Főügyészség a „kirívóan durva családon belüli erőszak” miatt vádat emelt az 59 éves tarnabodi férfival szemben.

Életveszélyt okozó testi sértéssel, valamint – ezzel halmazatban – négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével vádolják, és börtönbe küldenék.

Emellett azt szeretnék elérni, hogy a bíróság mellékbüntetésképpen tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze a nyomozás során keletkezett csaknem 300 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.