Vágólapra másolva!
Hosszú betegség után 59 éves korában meghalt Égi Tamás, Székesfehérvár alpolgármestere. 
Vágólapra másolva!

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének nekrológját a Székesfehérvár.hu jelentette meg.

A polgármester azt írta, hogy Égi Tamás személyében egy igaz barátot, családja egy édesapát, férjet, leendő nagyapát, és egy remek városvezetőt veszítettek el.

Családja mellett a város közélete, a fehérváriak közössége, és mindenekelőtt Székesfehérvár gazdálkodásának, működésének biztonsága foglalkoztatta a végsőkig – olvasható a nekrológban.

– írta Cser-Palkovics, aki utalt több évtizedes barátságukra is.

Égi Tamás a Teleki Blanka Gimnázium elvégzése után a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, a nagyvállalati szektorban helyezkedett el, majd több mint két évtizeden át dolgozott egy cég ügyvezetőjeként. A városi közéletben 2002-től vett részt. Nemzetközi tapasztalatokat szerzett a pénzügyi világban, ezekre építve végezte munkáját a bizottságokban, majd 2010-től a város gazdasági alpolgármestereként. A Belváros önkormányzati képviselője volt.

Gazdasági alpolgármestersége idején sikerült megszüntetni a város adósságállományát, kidolgozni annak a takarékos és saját forrásokra épülő gazdálkodásnak a rendszerét, amelynek köszönhetően Székesfehérvár Önkormányzata jelentős tartalékokkal és egyre több helyi forrásból megvalósuló fejlesztéssel szolgálja az itt élőket.

Égi Tamás alpolgármestert Székesfehérvár Önkormányzata saját halottjának tekinti, temetése 2019. július 13-án, szombaton 11 órakor lesz a Béla úti temetőben.